X

La banda criminal desarticulada a Palma fou desterrada de Ciudad Real per la seva involucració en dos homicidis

Els 12 detinguts en l'operació conjunta de la Policia Nacional i la Policia Local de dimarts passat als barris del Camp Redó i Son Gotleu han passat a disposició judicial

07/09/2023

La banda criminal desarticulada a Palma fou desterrada de Ciudad Real per la seva involucració en dos homicidis

Redacció

La Policia Nacional dona per desarticulada als barris de Camp Redó i Son Gotleu de Palma la banda criminal acusada de perpetrar una cinquantena de robatoris, molts amb violència, a Ciutat i a la Part Forana de Mallorca. Hi ha 12 detinguts, tots pertanyents a una mateixa família; s’han fet 4 escorcolls i s’ha recuperat una gran quantitat del material robat, valorat en 40.000 euros, a més d’armes blanques i armes de foc simulades. Aquest dijous capvespre han passat a disposició judicial i ja declaren davant del jutge.

Robatoris amb violència, pertinença a un grup criminal, furts, amenaces i, fins i tot, coaccions. Eren responsables de més de 40 fets delictius i foren detinguts el 5 de setembre passat en una operació conjunta de la Policia Nacional i la Policia Local de Palma. El clan, de caràcter familiar, va ser desterrat per altres clans de Ciudad Real per estar involucrats en dos homicidis el 2021. I van evidenciar la seva violència quan varen intentar atropellar el propietari d’un habitatge que intentaven okupar.

La banda acumula perjudicis patrimonials de 25.000 euros, majoritàriament a locals comercials, tot i que la policia calcula que podrien arribar als 40.000, ja que molts comerciants no els han denunciat per por a les represàlies. De moment, la Policia ha aconseguit tornar efectes valorats en 5.000 euros i continuen les gestions per a l’entrega de la resta d’objectes.

Notícies relacionades >

07/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris