X

Sa Bassa Blanca, 30 anys construint un dels museus més espectaculars de les Illes

Els artistes i col·leccionistes Ben Jakober i Yannick Vu són els impulsors, gestors i propietaris d'aquest espai únic al món

21/08/2023

Sa Bassa Blanca, 30 anys construint un dels museus més espectaculars de les Illes

Miquel García

Una amistat que més tard es va convertir en història d’amor va dur Yannick Vu i Ben Jakober fins a Mallorca. Aquí aixecaren la seva residència, obra de l’arquitecte egipci Hassan Fathy. La mort sobtada de la filla de la parella l’any 1992 va ser el detonant per a la constitució, un any més de tard, de la fundació mitjançant la qual han anat convertint la seva llar en una casa museu que acull prop de 2.500 obres d’artistes com Miquel Barceló, Joan Miró o del pare de Yannik Vu, el pintor i escultor vietnamita Vu Cao Dam.

Diverses hectàrees de jardí ple d’escultures i uns de 1.500 metres coberts amaguen joies com un sostre d’estil mudèjar de l’any 1498 extret de la capella de Tarassona, a Saragossa, i que s’ubica a la que fou l’habitació principal de la parella Jackober Vu. Prop de 25.000 persones passen cada any per la casa museu Sa Bassa Blanca, un espai que cal conèixer i visitar i que enguany ha rebut el premi Travellers Choice Awards, que reconeix aquest espai com a un dels millors valorats pels usuaris del portal Tripadvisor.

21/08/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris