X

La batlessa d’Esporles no es presentarà per la reelecció

Diu que ha estat una decisió "difícil" però "és el moment" de cloure una etapa

21/09/2022

La batlessa d’Esporles no es presentarà per la reelecció

La batlessa d’Esporles, Maria Ramón, ha anunciat a través de la xarxa social Instagram que no presentarà la seva candidatura a les primàries de Més Esporles per encapçalar la llista a la batlia en les eleccions municipals de maig. “Els projectes s’han de renovar”, ha declarat en directe a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio tot reconeixent que ha estat una decisió “difícil” però presa en el moment adequat. Ha descartat no obstant que la seva decisió tengui res a veure amb la seva derrota, l’any passat, en les eleccions internes per escollir el candidat autonòmic de la formació que va guanyar el batle de Deià, Lluis Apesteguia. Sobre Més per Mallorca ha dit justament que s’ha de valorar “la feina feta” durant els anys al Govern, que toca fer feina i debatre “molt” les línies estratègiques” amb vistes a la cita electoral i que creu que es va “pel bon camí”.

Ho explicarà avui als esporlerins que li donaren “la confiança”

Ramón ha fet un balanç “molt gratificant” dels vuit anys al cap davant del consistori esporlerí i, també, del seu pas per la regidoria de Cultura, festes i educació. “És el millor que m’ha passat a la vida – ha assenyalat la política de 35 anys tot argumentant que “ser la batlessa del teu poble és dels objectius més grans que es pot tenir”. Es queda, ha dit, “amb les coses que per petites que siguin ajuden a millorar la vida de les persones” i no ha desvetllat quin serà el seu futur (és mestra de professió), més enllà d’obrir un temps “de reflexió” i explicar a la gent d’Esporles que li va donar “confiança” que no seguirà, cosa que té previst fer avui dimecres mateix.

Ramón va ser la primera dona i la més jove, amb 27 anys, en encapçalar l’Ajuntament d’Esporles, on havia entrat com a regidora amb 23. Després de guanyar les eleccions municipals el 2015, va revalidar el càrrec per majoria absoluta el 2019. L’any passat va presentar-se a les primàries de Més per Mallorca per ser la candidata autonòmica del partit el 2023, unes eleccions internes que finalment va guanyar el batle de Deià, Lluis Apesteguia, amb el 56,6% dels vots.

Anunci de renúncia a les Primàries de Maria Ramon, de Més per Esporles:

21/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris