política

La benzinera de Son Vilar estudia presentar demandes de responsabilitat patrimonial i danys i perjudicis contra es Castell

La indemnització podria ser, segons un expert independent, d'entre 2 i 3 milions d'euros


Decisió judicial compromesa per a l’Ajuntament des Castell, que s’enfronta a la possibilitat d’haver d’indemnitzar amb més de dos milions d’euros els propietaris d’una benzinera per una llicència atorgada, diuen els tribunals, de manera irregular. El permís s’atorgà el 2016, però va ser anul·lat perquè es tramità com a activitat complementària d’un supermercat que en aquell moment estava tancat. La batlessa estudia, ara, amb els serveis jurídics, les passes que cal fer.

La benzinera de Son Vilar estudia presentar una demanda de responsabilitat patrimonial contra l’Ajuntament i una segona per danys i perjudicis per la decisió del Suprem que avala la nul·litat de la llicència. Una llicència, diuen els advocats de la propietat, que es va atorgar d’acord a Dret, però que, segons el Suprem, és irregular, i que estan disposats a demanar de bell nou. Una providència del tribunal d’última instància tira per terra els recursos interposats per l’Ajuntament i la propietària de la benzinera, amb la qual cosa la decisió judicial esdevindrà ferma.

L’informe elaborat per un expert independent xifra la indemnització als propietaris entre 2 i 3 milions d’euros. Els advocats de l’empresa acaten la decisió mentre analitzen diferents alternatives possibles sense renunciar-ne, expliquen, a cap. L’equip de govern estudia el cas amb els serveis jurídics.

El PP lamenta la deslleialtat institucional de SOM Es Castell, que afirmà que la llicència fou concedida, tot i tenir informes desfavorables, una afirmació, diuen els populars, incerta. El PP, que era al govern que s’atorgà la llicència, anuncia que sol·licitarà un informe jurídic interpretatiu de les sentències que afecten l’expedient.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Marga Prohens: “La defensa del medi ambient no és patrimoni de l’esquerra”

El PP balear celebra el seu tercer fòrum a Menorca, a l'illa del Llatzaret

Més de mil persones es manifesten a Palma i Eivissa contra la llei de drets dels animals

S'han cridat algunes consignes com "prohibir no és protegir" i reclamen "respectar les nostres tradicions"

Ciutadans aposta per les calesses elèctriques i el benestar animal

El partit taronja fa una proposta de llei de benestar animal per l'Ajuntament de Palma

Francina Armengol fa 7 anys al front del Govern

"No hi ha orgull més gran que servir al teu poble ni major honor que presidir la teva terra"