X

La borrasca Aline omple d’arena la primera línia del Molinar

Aquest dissabte, el temporal ja va a la baixa. El vent ha començat a bufar de mestral i anirà minvant d'intensitat

21/10/2023

La borrasca Aline omple d’arena la primera línia del Molinar

Redacció

La borrasca Aline ha deixat un bon registre de dades meteorològiques per guardar a la península Ibèrica. A les Balears, no ha batut rècords; no obstant això, sí que ens ha deixat un temporal molt significatiu.

El vent de llebeig, aquest divendres va deixar cops per damunt dels 80 km/h a multitud d’observatoris, i se superaren els 90 i els 100 a la Serra de Tramuntana. Això va tenir una incidència directa damunt l’onatge; de fet, la boia de Maó va registrar una altura màxima de 6’6 m, la de sa Dragonera va tocar els 7’2 m, i la boia de la badia de Palma va registrar una altura màxima de 4’5 m.

Aquest onatge afegit al fet que la mar va molt alta (+30/40 cm), a causa de la baixa pressió atmosfèrica, ha fet que algunes localitats com el passeig Marítim de Palma, el Molinar i la Colònia de Sant Jordi, vessin com les ones travessaven els carrers. Aquest matí els operaris han hagut de retirar l’arena que ocupava la primera línia de la calçada del Molinar.

Aquest dissabte, el temporal ja va a la baixa. El vent ha començat a bufar de mestral i anirà minvant d’intensitat. Així i tot, encara s’esperen àrees de forta maror. La boia del SOCIB, de la badia de Palma, ha tocat els 2’65 metres.

21/10/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris