X

La borrasca Ciarán ens portarà per fi un temps de plena tardor amb vent intens, temporal marítim i fred

Esperam qualque ruixat i puntualment alguna tempesta entre dijous horabaixa i divendres migdia

01/11/2023

La borrasca Ciarán ens portarà per fi un temps de plena tardor amb vent intens, temporal marítim i fred

Imatge d'arxiu d'un temporal marítim a les Illes.

El Temps

Hem encetat el mes de novembre amb una certa tranquil·litat, que això sí, no és de fiar. La profunda borrasca Ciarán, amb el seu centre entre el nord de França i les illes britàniques, té tendència a aprofundir-se aquestes pròximes hores i a generar un gradient de pressió atmosfèrica destacable a les Illes Balears, fet que s’ha de traduir amb un vent que bufarà intens i que provocarà un temporal marítim de primera magnitud.

També esperam l’arribada d’un front que, a la Península, serà actiu, però que no ho serà tant a ca nostra. Tot i això, esperam qualque ruixat i puntualment alguna tempesta entre dijous horabaixa i divendres migdia. Una vegada que el front ens hagi travessat, el vent girarà a mestral i les temperatures cauran en picat, la qual cosa obrirà la porta a unes condicions de plena tardor.

Així, esperam unes hores canviants i amb moviment, en què destacarà el vent com a factor diferencial i més a tenir en compte.

Dijous 2. Durant la primera meitat del dia, mantendrem el domini del sol, però a partir de l’horabaixa els niguls guanyaran protagonisme i seran probables alguns ruixats locals, que poden ser moderats i acompanyats de tempesta. El vent bufarà fort, amb cops superiors als 80 km/h i, localment, als 100 en zones elevades. Ones de més de 4 metres, sobretot a les costes situades al ponent de cada illa. Es pot registrar qualque ona d’altura màxima superior als 8 metres.

Divendres 3. S’esperen moltes estones de sol, però localment es pot reproduir qualque ruixat aïllat, sobretot a Mallorca i Menorca, amb possibilitat que siguin de calabruix. Temperatures significativament més baixes, amb màximes per davall dels 20ºC a tot l’arxipèlag. Vent de ponent amb cops forts. Es manté el temporal marítim a totes les Illes.

Amb vista al cap de setmana, s’espera que es mantenguin unes condicions ventoses, amb un cel variable i temperatures més altes dissabte, amb una probable nova correcció durant el dia de diumenge. La mar es mantendrà molt moguda, tot i que amb tendència a una millora, sobretot diumenge.

01/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris