X

La calma i la bonança meteorològiques marquen la darrera setmana de l’any

Es preveu que el domini anticiclònic perdi força progressivament a partir de dijous

25/12/2023

La calma i la bonança meteorològiques marquen la darrera setmana de l’any

Fotografia de Fornells./ Caterín Triay

El Temps

Encetam setmana de Nadal amb l’anticicló que continua comandant amb mà de ferro a les Illes Balears. La configuració atmosfèrica que ha caracteritzat la darrera setmana sembla que també vol tenir certa continuïtat durant la present, amb una calma fins i tot més clara, ja que la mar anirà molt plana a tot l’arxipèlag, sense excepcions.

Tot això passarà, com a mínim, fins dijous, moment en el qual pareix que iniciarem una progressiva transició cap a un altre escenari no tan anticiclònic, obrint la porta a qualque entrada d’aire fred, que podria produir-se, si els models es van confirmant, el dia de la nit de Cap d’Any. N’estarem ben pendents, però, de moment, més a curt termini, el que esperam és el següent:

Dimarts, 26 de desembre. Boires i intervals de niguls baixos a primeres hores, amb un cel molt destapat a partir de mitjan matí. Temperatures estables, amb qualque gelada feble i local a Mallorca. Màximes entre els 16ºC i els 20ºC. Vent molt fluix del sud-oest i component oest i mar plana.

Dimecres, 27 de desembre. Continua la bonança i l’estabilitat, repetint el mateix patró d’alguns niguls baixos a primeres hores i cel radiant després. Temperatures sense canvis i vent molt fluix variable.

Dijous, 28 de desembre. Cel poc ennigulat el matí, amb alguns intervals de niguls prims més a partir de migdia. Temperatures sense grans canvis.

A partir de divendres, l’escenari més probable és perdre progressivament la protecció anticiclònica i rebre la presència d’alguns niguls més, dins un escenari de més variabilitat. La nit de Cap d’Any, tot i la incertesa encara present, podria arribar una entrada de vent de nord, amb baixada de temperatures i qualque ruixat.

Vos recomanam que continueu pendents de les pròximes informacions, per veure si es va confirmant aquesta previsió o no. De moment, de part de tot l’equip del Temps d’IB3, vos desitjam unes bones festes i molta salut!

25/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris