SOCIETAT

La Cambra de Comerç ajuda a 14 persones migrants a integrar-se al món laboral

A Mallorca el 80% dels participants són dones


La Cambra de Comerç de Mallorca, a través del projecte ERIAS, ha afavorit la integració en el món laboral de 14 persones migrants. Es tracta d’una iniciativa europea en col·laboració amb altres països a través de tallers, xerrades i cursos. Ja n’hi ha que han tirat endavant els seus negocis.

Emilse ha vingut des de l’Argentina. Al seu país, ja es dedicava a la fabricació de sabons. La formació que ha obtingut a la Cambra de Comerç l’ha ajudat a posar-ne en marxa una fàbrica a Mallorca. Cada dia hi dedica hores, i ella mateixa s’encarrega de comercialitzar el producte. Són sabons naturals i amb sis aromes diferents. Però, arran de la pandèmia, els hotels ja no són els seus principals clients.

Des del 2019 que la Cambra organitza la formació. Hi participen també Itàlia, França, Grècia i Bulgària. Es tracta de la integració dels migrants i refugiats.

Lorena també és argentina. Ella ha començat el seu negoci de bijuteria. Dissenya les joies i cerca, a poc a poc, un mercat. A la Cambra l’ajuden en tot el procés.

A l’estiu acaba aquest projecte europeu, ERIAS. En total, al continent volen ajudar devers 300 migrants o refugiats perquè formin els seus negocis. A Mallorca el 80% dels participants són dones.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |