mallorca

La campanya de cereals no ha estat profitosa

Va fer calor i llavors plogudes fora de temps i això ha fet que el gra tengui poc pes

La+campanya+de+cereals+no+ha+estat+profitosa

Els grans d’ordi són diminuts enguany. Han agafat poc pes, perquè ha plogut quan el cereal ja no ho havia de menester i perquè també ha fet calor quan no era hora. Joan Miquel Gelabert, pagès de Sineu, diu que va fer unes “solellades no esperades el mes de febrer i llavors va ploure devers 50 litres a la primavera”. 

Aquest temps tan irregular condiciona el balanç final i, de fet, en el sector calculen que la collita serà un 20% més baixa que la del 2019.

Ja queden pocs redols pendents de recol·lectar i els pagesos són conscients que enguany el rendiment és baix. Això farà que s’hagi de dur gra de fora. Així ho sostenen a Agronatura, un magatzem de gra de Maria de la Salut: “per Nadal ja l’haurem acabat i serà el moment de fer comandes a la Pennínsula”, diu l’enginyer agrònom, Juan Santandreu. 

La conseqüència serà l’encariment dels animals, perquè haurà costat més engreixar-los. De tota manera, la queixa dels pagesos va més enllà i adverteixen que tanmateix es veuen obligats a llevar els animals: “el problema de fons és que no ens compren els animals, no sabem on col·locar-los”, clama Tomeu Ramis, “Xibino”, un altre pagès de Sineu. 

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Francina Armengol reclama una ètica comuna i reforçar l’estat de benestar en el lliurament dels premis Ramon Llull

El Govern balear ha lliurat aquest diumenge la seva Medalla d'Or, el màxim guardó que concedeix l'administració autonòmica, a tots...

Cerquen alternatives al mercat medieval de Cala Rajada

L'Ajuntament treballa amb opcions alternatives com ara una cercavila o alguna actuació musical amb la banda del poble

L’inceni de sa Pobla, controlat

Els Bombers de Mallorca han acudit al lloc dels fets a les 14h52 del migdia

1.600 treballadors de rent a car estan en ERTO o a l’atur

El 90% de les empreses de lloguer de cotxes estan tancades i no tenen ni una reserva per a la...