X

La campanya de poda que s’ha iniciat a Ciutadella inclou la talla dels arbres en pitjor estat per seguretat

Les feines s'allargaran uns mesos per fer el manteniment a una seixantena de carrers del municipi

18/11/2023

Redacció

La brigada de l’Ajuntament de Ciutadella va per feina. Aquesta setmana ha donat el tret de sortida a les feines de poda i durant els pròxims mesos ha de passar per una seixantena de carrers per fer-hi el manteniment de milers d’arbres. Alguns s’hauran de sacrificar per seguretat.

En canvi, els arbres que gaudeixen de bona salut gairebé no es toquen. Les úniques intervencions que s’hi fan són dirigides a minimitzar les interferències que generen amb els edificis propers i a evitar conflictes amb els vianants o el trànsit de vehicles, la senyalització viària o l’enllumenat públic. També per eliminar malalties i plagues que afecten l’arbrat o per reduir la presència de fruits molestos, per exemple, a les moreres.

Pel que fa als arbres nous, es planten segons criteris tècnics, de manera que no necessitin podes periòdiques o excessives en el futur i que creixin de manera natural. L’objectiu és aprofitar-ne al màxim els beneficis que donen a la ciutat, sobretot, a l’estiu. És a dir, ombra i reducció de temperatura.

18/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris