SOCIETAT

La campanya ‘Patinets i bicis a ratlla!’ reclama poder caminar amb seguretat per Palma

Un patinet va atropellar i va deixar greument ferida la impulsora de la iniciativa, Maria Fuster


El passat 10 de novembre un patinet va atropellar Maria Fuster quan sortia d’un comerç de Palma. Va patir una triple fractura de tíbia i peroné. Ha estat ingressada a Son Espases un mes i l’han hagut d’operar dues vegades. Encara no sap quan tornarà a caminar.

Asseguda en una cadira de rodes, explica la seva traumàtica experiència que l’ha duita a impulsar la campanya “Patinets i bicis a ratlla!”. Ho ha fet amb el suport logístic de l’associació ARCA.

“Això pot passar en qualsevol moment a qualsevol persona”, diu una de les portaveus de la iniciativa, Àngels Fermoselle. “I pot tenir conseqüències més greus”.

L’objectiu principal de la campanya és erradicar els patinets i les bicicletes de les zones de vianants. “Els parcs, les voreres i totes les zones per a vianants han de tornar a ser nostres i amb seguretat”, reclama un altre dels portaveus, Nael Falo.

La campanya s’adreça a usuaris de patinets, però també a vianants, perquè reivindiquin els seus drets, i a les autoritats, perquè hi posin remei. Demanen més controls i que es millori la normativa.

El regidor de Mobilitat de Palma, Xisco Dalmau, defensa la tasca de la policia local controlant i sancionant els que cometen infraccions. A més, hi afegeix, el principal problema és el gran nombre d’incidents entre vianants i vehicles de motor (cotxes i motos), i no tant de “la nova realitat” dels patinets.

“Patinets i bicis a ratlla” farà accions reivindicatives, reunions amb l’Administració i campanyes per xarxes socials. Els ciutadans que hi ha al capdavant de la iniciativa també exigeixen l’eliminació de dos carrils bici crítics: el de plaça d’Espanya, que proposen ubicar a les Avingudes, i el del carrer de Blanquerna, que el col·locarien a 31 de Desembre.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Ana gracia llado 19/01/2023

    M’agradaria posar-me en contacte amb la campanya contra patinets i bicis per contribuir.

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |