3.500 persones es retroben amb els ‘Ja t’ho diré’
És la segona cita en honor a un dels fundadors, Sente Fontestad
La raça continua en perill d'extinció, però la qualitat genètica i el nombre d'exemplars no ha aturat de créixer
L’associació de ramaders de vaca de Menorca, coneguda com vermella menorquina, nasqué l’any 1998 amb la voluntat de preservar una raça en perill d’extinció. Ja des de l’inici començaren a treballar amb el departament de veterinària de la Universitat de Saragossa, encarregat de controlar la qualitat d’aquesta raça autòctona i estalonar-ne la millora genètica. Vint-i-cinc anys després, tant els responsables de l’entitat com els investigadors de la universitat en fan un balanç molt positiu.
L’associació creà la marca Vermella Menorquina l’any 2005. En l’actualitat, la raça continua en perill d’extinció, però la qualitat genètica i el nombre d’exemplars no ha aturat de créixer. Tenen 1.300 vaques reproductores repartides entre més de 100 socis, la gran majoria de Menorca, però també n’hi ha a Mallorca i Catalunya.
Aquesta raça és, cada cop, més ben valorada per un doble aspecte. La plena adaptació a l’hàbitat mediterrani i, sobretot, per la seva qualitat. Pel que fa a la carn, els experts la defineixen com a ben tendra i melosa i la comparen amb de la vaca del Pirineu o, fins i tot amb la d’Angus. Però també destaquen el formatge i el gelat elaborats amb llet de Vermella Menorquina.
Per continuar motivant el consumidor, l’associació acaba d’engegar una campanya per a xarxes socials en què els millors cuiners de Menorca mostren com elaborar diversos plats amb la carn Vermella Menorquina
És la segona cita en honor a un dels fundadors, Sente Fontestad
És un programa de l'Hospital de Son Espases que es va crear fa tres mesos
1.284 adolescents de 25 centres han escenificat els feminicidis produïts a Espanya des del 2003
Segons han confirmat a IB3 Notícies, hi ha una segona persona vinculada en el robatori que encara cerca la Policia i la Guàrdia Civil