X

La càrrega de feina excessiva i la manca de personal qualificat, els enemics dels treballadors durant aquesta temporada de rècord

Aquest divendres els delegats sindicals d'UGT del sector de l'hostaleria han fet balanç del 2023

27/10/2023

La càrrega de feina excessiva i la manca de personal qualificat, els enemics dels treballadors durant aquesta temporada de rècord

Ha estat una temporada turística de rècord. D’ocupació hotelera i també de càrrega de feina per als seus treballadors. Asseguren que “ha estat complicat” per mor de la manca de personal. Demanen millors condicions laborals, salarials i, també, d’accés a l’habitatge.

Aquest divendres, els delegats sindicals d’UGT del sector de l’hostaleria s’han reunit en assemblea per fer balanç de la temporada. Tots coincideixen que les cambreres de pisos, s’han enduit la pitjor part. UGT denuncia que el Govern no posa mitjans tècnics per controlar les càrregues de feina, que consideren “desorbitades”.

El sindicat també demana als empresaris hotelers que obrin els establiments durant més temps. L’objectiu ha de ser, diuen, allargar la temporada durant nou mesos.

I sobre la possibilitat de reduir la jornada laboral a 37 hores i mitja a la setmana, hi ha diversitat d’opinions entre els treballadors. Uns pensen que podria suposar encara més càrrega de feina per a ells, ja que hi ha manca de personal. D’altres creuen que “s’ha d’intentar i s’ha de lluitar”.

27/10/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris