X

La carretera del Far de Formentor estarà tallada almanco fins al maig

Autoritat Portuària ha tret a licitació les obres del mur que va patir un esbaldrec

03/12/2021

La carretera del Far de Formentor estarà tallada almanco fins al maig

El Far de Formentor és un dels reclams turístics de més anomenda per tots els visitants que arriben a Mallorca. D’ençà del mes de setembre, però, ni els turistes ni els locals no hi poden arribar amb vehicle. La carretera que hi mena des del Port de Pollença està tallada. El motiu és un esbaldrec en el darrer revolt just abans d’arribar al far. Per seguretat, però, el tall es troba a més de 3 quilòmetres i mig del far, just passat Cala Figuera. En aquest punt en concret, cada dia hi aparquen molts de vehicles, i la gent fa a peu o amb bicicleta la distància fins al far

Segons els terminis anunciats per Autoritat Portuària, el mur no estarà reparat, com a prest, fins a finals de maig. I tot aquest temps, la carretera continuarà tallada. En aquest sentit, l’Ajuntament de Pollença troba que les obres s’haurien d’haver tramitat per la via d’urgència. El batle del municipi, Tomeu Cifre, ha lamentat que “no s’ha actuat amb diligència”. Cifre argumenta que “si hi havia realment un despreniment i ocasionava un problema hi ha uns sistemes legals de fer aquestes obres com a obres d’emergència”. Per tant, diu, el projecte “ja es podria estar executant i gairebé podria haver estat acabat”.

El mur que s’ha desprès presenta una falca de 6 metres de llarg i 3 d’amplària, i el 2013 ja va patir un despreniment similar. La reconstrucció es farà amb la tècnica tradicional de pedra en sec i l’obra té un pressupost de 628.000 euros.

03/12/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris