POLíTICA

La UE recorda que limitar la compra d’habitatges a no residents només és possible per “imperioses raons d’interès general”

La comissària europea McGuinness respon a l'eurodiputada Rosa Estaràs al·ludint al fixat al Tractat de Funcionament de la UE, amb les excepcions permeses pel TJUE


La Comissió Europea ha recordat que limitar la compra d’habitatges a no residents només és possible per “imperioses raons d’interès general”. D’aquesta manera, la comissària europea d’Unió de Mercats de Capital, Mairead McGuinness, ha respost a la pregunta de l’eurodiputada del PP, la mallorquina Rosa Estaràs, sobre la limitació de la compra d’immobles per part d’estrangers no residents a les Illes.

McGuinness ha al·ludit a la legislació del Tractat de Funcionament de la Unió Europea quant als seus articles 63 i 65. Això és que, si bé es prohibeix la restricció del moviment de capital per comprar immobles per part de nacionals de la UE no residents, podria justificar-ho per raons reconegudes en la jurisprudència del Tribunal Europeu de Justícia “d’imperiós interès general, no discriminatòries i proporcionades amb l’objectiu perseguit sense anar més enllà del necessari”.

L’Associació Balear Immobiliària Nacional i Internacional, ABINI, afirma que a les Balears això no es compleix en cap cas i aplaudeixen la resposta d’Europa. La limitació a la compra per part d’estrangers -insisteixen- “atempta contra la legislació vigent”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |