SOCIETAT

La cocaïna i l’alcohol, les principals addiccions que aten Projecte Home

Tot i que l'atenció a dones ha incrementat lleugerament, només representen el 16 per cent dels usuaris de l'entitat. I això que alerten, els experts, en pateixen més les conseqüències


Home, de 38 anys, fadrí, treballador, amb baix nivell de formació i sense grans càrregues familiars. És el perfil de l’usuari de Projecte Home dels darrers 7 anys. La seva principal addicció, la cocaïna. El consum d’aquesta droga s’ha incrementat gairebé en un 10% des del 2013. Aquí la prenen el 25 per cent dels que estan en tractament, i de mitjana, poden passar fins a 12 anys des que s’hi inicien fins que demanen ajuda.

Pel que fa a les dones, que representen ara mateix el 16% dels usuaris, l’alcohol és, en canvi, la substància que més les du fins aquí. La majoria arriba a Projecte Home fregant els 40 anys. Pel camí, diuen, manco suport familiar, major desocupació i dependència econòmica i més malalties cròniques i trastorns mentals, com ansietat o depressió, que ells.

‘V de Valents’  és el lema de la nova campanya de Projecte Home, entitat que any rera any veu incrementar el nombre de persones ateses. Projecte Home Balears atén ara mateix 606 persones. El gener de 2017 n’eren 440. El 55 per cent té manco de 40 anys.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |