X

La col·laboració entre la Martí Bella i la fundació Comte de Torre-Saura permet restaurar el conjunt etnològic de Son Saura Vell

Hi destaca una gran barraca de bestiar ubicada en l'accés a una de les platges més visitades de Menorca

20/07/2023

La col·laboració entre la Martí Bella i la fundació Comte de Torre-Saura permet restaurar el conjunt etnològic de Son Saura Vell

41

Amb la voluntat de reivindicar el patrimoni de pedra seca de Menorca han unit forces la Societat Historicoarqueològica Martí Bella i la Fundació José Maria de Olives i de Ponsich, comte de Torre-Saura. Ho ha fet recuperant el conjunt etnològic de Son Saura Vell (Ciutadella), ubicat en una finca gestionada per la fundació. Precisament, s’ha triat aquest conjunt, que inclou una gran barraca de bestiar, perquè està situat en un lloc ben visible per a milers de turistes: el tram final de l‘accés a la platja de Son Saura de Ciutadella.

La primera fase de la feina de recuperació del conjunt etnològic de Son Saura Vell, la de preparació del terreny, l’han dut a terme voluntaris del Grup d’Intervenció sobre Béns Etnològics de Menorca (GIBET), vinculat a la SHA Martí Bella. Posteriorment, ha estat el mestre paredador Gabriel Pons Pons, un dels més reconeguts, i el seu equip, els que s’han encarregat dels treballs d’envergadura sota la supervisió d’Ángel Roca, de la Martí Bella, i del tècnic en patrimoni històric Antoni Camps.

La col·laboració entre la SHA Marí Bella i la Fundació del comte de Torre-Saura, continuarà. Ja hi ha voluntat de restaurar altres béns a la finca de ses Truqueries, on es troba la barraca de pedra seca més grossa de Menorca.

20/07/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT