X

La collita de garrova es redueix per la caiguda del preu al qual la compren les cooperatives

Es calcula que es recolliran entre 14 i 16 milions de quilos i no els 20 milions prevists inicialment

13/09/2023

La collita de garrova es redueix per la caiguda del preu al qual la compren les cooperatives

Nofre Pasqual

La campanya de recollida de la garrova a Mallorca enguany és més tranquil·la que la de l’any passat. Ho causa en bona part la caiguda del preu de compra per part de les cooperatives, que enguany la paguen entre 40 i 50 cèntims el quilo, una xifra molt llunyana dels 2 euros que s’arribaren a pagar ara fa tot just un any.

La bombolla del mercat de la garrova s’ha desinflat. Aquest fer fa que se’n redueixi la collita, ja que al preu que es paga enguany no surt a compte collir les de les zones de més difícil accés. Així i tot, al magatzem de Camp Mallorquí cada dia hi arriben molts productors —grans i petits— per vendre-hi les seves garroves. Es calcula que enguany a Mallorca se’n recolliran entre 14 i 16 milions de quilos , cosa que suposa entre un 20 i un 30 per cent menys de les previsions inicials, que eren de 20 milions de quilos recollits.

A Camp Mallorquí paguen les garroves al voltant de 40 cèntims el quilo als no socis i a 50 als que en són socis. Aquest preu està molt allunyat dels 2 euros amb 10 cèntims a què l’arribaren a pagar durant la campanya de recollida de l’any passat.

Si bé el preu del garrofí ha caigut, el preu dels trossejats —que s’obté de la polpa de la garrova— s’ha duplicat i ara es paga a 20 cèntims. Això ha fet que en aquesta campanya el preu de compra per part de les cooperatives no hagi baixat encara més.

13/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris