X

La Comissió de Justícia aprova el dictamen de la llei d’amnistia

El text serà debatut en el ple del Congrés amb modificacions pactades entre socialistes, Junts i republicans que permetrien incloure-hi el cas Tsunami

23/01/2024

La Comissió de Justícia aprova el dictamen de la llei d’amnistia

18

El dictamen de la llei d’amnistia ha estat aprovat en la Comissió de Justícia del Congrés i serà debatut en el ple amb modificacions pactades dimarts entre socialistes, Junts i republicans. Una qüestió que s’ha tractat també al Parlament Europeu, on els eurodiputats han escoltat una bateria de queixes de ciutadans sobre la futura llei.

“Encara hi ha partit”, ha dit Míriam Nogueras, la portaveu del grup parlamentari Junts per Catalunya, abans que s’iniciàs la comissió del Congrés. Nogueras ha afegit que “ens queda fins al 30 i avui esperem que aquesta llei es pugui reforçar una mica més”.

Després, la Comissió de Justícia ha aprovat el dictamen de la llei d’amnistia que es remetrà al ple del Congrés. L’articulat inclou modificacions pactades entre PSOE, Junts i els republicans que, a la pràctica, permetrien incloure-hi el cas Tsunami, pel qual s’investiga a Carles Puigdemont.

Terroristes

El portaveu del grup parlamentari popular en el Congrés, Miguel Tellado, s’ha mostrat indignat per aquest fet: “Espanya no mereix un govern que està disposat a indultar, a perdonar, a amnistiar terroristes per mantenir-se en el poder“, ha afirmat als periodistes en els passadissos del Congrés.

Però, l’executiu ha defensat els canvis perquè el terrorisme en queda exclòs. A la roda de premsa del Consell de Ministres, el ministre de la Presidència, Justícia i Relacions amb les Corts, Félix Bolaños, ha reiterat que el terrorisme “està exceptuat de l’aplicació de la llei d’amnistia quan sigui una violació greu de drets humans”.

Querella

Dimarts, a més, Vox ha presentat davant el Tribunal Suprem la querella contra els membres de la mesa del Congrés per admetre a tràmit la llei d’amnistia. I a Brussel·les, els eurodiputats de la comissió de peticions han escoltat una bateria de queixes de ciutadans espanyols sobre la llei.

Una de les participants ha estat Rosa Díez, expresidenta d’UPYD, que ha explicat als europarlamentaris els seus motius per rebutjar la llei, ja que, segons ha dit, “els delinqüents que són polítics i els vots dels quals són necessaris perquè governi Pedro Sánchez són exonerats, els seus delictes són esborrats”.

Els eurodiputats han reclamat a Brussel·les i al govern d’Espanya que els mantingui informats sobre els avenços de la llei.

23/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT