X

La Comissió de Medi Ambient avisa el Consell de Mallorca sobre el sostre de places turístiques en zones madures

El Consell va establir que no es podien destinar nous sòls urbans a usos turístics, fet que la Comissió considera que no coincideix amb la seva instrucció

24/03/2023

La Comissió de Medi Ambient avisa el Consell de Mallorca sobre el sostre de places turístiques en zones madures

Redacció

La Comissió Balear de Medi Ambient ha emès un informe favorable sobre la tercera modificació del Pla Territorial de Mallorca, que es refereix al creixement urbanístic. Tot i això, avisa el Consell de Mallorca que ha de complir amb la prohibició de crear noves places turístiques a les zones madures.

Són localitats com Santa Ponça, Palmanova-Magaluf, s’Arenal i Platja de Palma. L’any 2019, la Comissió va aprovar la Declaració d’Impacte Ambiental del Pla d’Intervenció d’Àmbits Turístics de Mallorca. Per fer-ho, va posar com a condició que no es permetessin noves places turístiques en aquestes zones. Però quan el Consell va transposar aquesta condició, va establir que no es podien destinar nous sòls urbans a usos turístics, fet que la Comissió considera que no coincideix amb la seva instrucció. Ara, per tant, recorda que és necessari incloure la condició, una directiva que la consellera de Territori de Mallorca, Maria Antònia Garcías, ha assegurat que inclouran.

Cal recordar que la Llei de turisme, aprovada l’any passat, ja establia una moratòria de places hoteleres i de lloguer turístic a totes les Balears, fet pel qual la inclusió d’aquesta condició al Pla Territorial de Mallorca, de moment, no tendrà cap efecte.

24/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris