X

La Comissió de Peticions del Parlament Europeu debat sobre el complement d’insularitat dels treballadors públics

Ho fa a petició de la plataforma Insularitat Digna, que agrupa 18 sindicats de funcionaris i exposa com de difícil és subsistir personal a l'arxipèlag

22/03/2023

La Comissió de Peticions del Parlament Europeu debat sobre el complement d’insularitat dels treballadors públics

Redacció

La Comissió de Peticions del Parlament Europeu debat avui sobre el complement d’insularitat dels treballadors públics a les Illes. Ho fa a petició de la plataforma Insularitat Digna, que agrupa 18 sindicats de funcionaris i exposa com de difícil és subsistir personal a l’arxipèlag per mor de l’elevat cost de la vida i, en conseqüència, el dèficit crònic de plantilla que es quantifica en un “alarmant” 23%, segons el portaveu de l’associació i del Sindicat Unificat de la Policia Nacional, Manuel Pavón.

Al cap, redunda en el fet que els ciutadans balears perceben uns serveis públics de “pitjor qualitat que la resta de l’Estat” afegeix Pavón tot recordant que fa un any varen arribar a un acord amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, per millorar les condicions dels funcionaris de l’Estat, però assegura que no s’ha produït cap canvi. El peticionari dels sindicats davant la Comissió de Peticions del Parlament Europeu és Jaime Castro Bergas de la secció de l’Administració General de l’Estat d’UGT.

Els Tractats i la Carta de Drets Fonamentals garanteixen a tots els ciutadans i residents a la Unió Europea el dret a presentar al Parlament, individualment o en associació amb altres, una petició sobre un assumpte propi dels àmbits dactuació de la Unió europea que li afecti directament. La Comissió de Peticions és la responsable de l’examen i el seguiment d’aquestes peticions.

22/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris