món

La Comissió Europea aprova un paquet d’ajudes per donar suport a l’economia espanyola

Es tracta d'un segon Marc Temporal Nacional aplicable a les ajudes estatals destinades a fer costat a les empreses afectades per la pandèmia de coronavirus

EFE/Javier Cebollada


La Comissió Europea ha aprovat el segon règim marc per recolzar a l’economia espanyola en el context de la crisi sanitària i econòmica del coronavirus Covid-19.

Les ajudes estaran destinades a la recerca i a la investigació relacionades amb el coronavirus, a la inversió en infraestructures d’assaig, a la inversió per a la producció de productes relacionats amb el coronavirus, ajornaments en el pagament d’impostos o cotitzacions a la Seguretat Social i subsistits salaris per a empleats a fi d’evitar reduccions de plantilla.

La mesura amplia les modalitats d’ajuda que pot concedir-se en virtut del primer Marc Temporal Nacional, aprovat per la Comissió el 2 d’abril, ja que també es pot donar suport en forma de garanties, bonificacions dels tipus d’interès, així com capital per un import nominal de fins a 100.000 euros a una empresa activa en el sector agrícola primari, fins a 120.000 euros a una empresa activa en el sector de la pesca i l’aqüicultura i fins a 800.000 a una empresa activa en tots els altres sectors.

La vicepresidenta executiva i responsable de política de competència, Margrethe Vestager, ha assenyalat que aquest segon règim marc espanyol permetrà a Espanya donar liquiditat a l’economia durant aquesta crisi. “Inclou suport a la recerca i desenvolupament, els assajos i la producció de productes relacionats amb el coronavirus”, ha afegit.

Vestager ha apuntat que aquest marc també inclou subsidis salarials i ajornaments del pagament d’impostos i cotitzacions a la seguretat social per  poder mantenir l’ocupació.

“Continuam treballant estretament amb els Estats membres a fi de garantir que les mesures nacionals de suport puguin posar-se en pràctica a temps i de manera coordinada i eficaç, d’acord amb les normes de la Unió Europea”, ha subratllat.

Després de l’aprovació per la Comissió d’un primer règim marc espanyol el 2 d’abril, Espanya va notificar a la Comissió, en virtut del Marc Temporal, un segon Marc Temporal Nacional aplicable a les ajudes estatals destinades a fer costat a les empreses afectades per la pandèmia de coronavirus.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

França fa comptes de reobrir les discoteques el mes de juliol

Ja poden anar pel carrer sense haver de fer servir obligatòriament la mascareta. Només l'han de dur a les cues,...

França es lleva la mascareta en els espais exteriors: “L’impacte és còmode però no necessàriament enorme”

Continuarà sent necessari quan s'estigui en grup, en un lloc concorregut, en una cua, en un mercat o en les...

Moon Jae-in estrena les visites d’estat a Espanya des que va començar la pandèmia

El president de Corea del Sud pretén consolidar les relacions econòmiques i empresarials entre els dos països

Johnson confirma que el Regne Unit retarda aixecar les restriccions fins al 19 de juliol

Boris Johnson s'ha mostrat preocupat per l'augment de contagis de la variant Delta del coronavirus, detectada per primera vegada a...