X

La Comissió Europea aprova un paquet d’ajudes per donar suport a l’economia espanyola

Es tracta d'un segon Marc Temporal Nacional aplicable a les ajudes estatals destinades a fer costat a les empreses afectades per la pandèmia de coronavirus

25/04/2020

La Comissió Europea aprova un paquet d’ajudes per donar suport a l’economia espanyola

EFE/Javier Cebollada

La Comissió Europea ha aprovat el segon règim marc per recolzar a l’economia espanyola en el context de la crisi sanitària i econòmica del coronavirus Covid-19.

Les ajudes estaran destinades a la recerca i a la investigació relacionades amb el coronavirus, a la inversió en infraestructures d’assaig, a la inversió per a la producció de productes relacionats amb el coronavirus, ajornaments en el pagament d’impostos o cotitzacions a la Seguretat Social i subsistits salaris per a empleats a fi d’evitar reduccions de plantilla.

La mesura amplia les modalitats d’ajuda que pot concedir-se en virtut del primer Marc Temporal Nacional, aprovat per la Comissió el 2 d’abril, ja que també es pot donar suport en forma de garanties, bonificacions dels tipus d’interès, així com capital per un import nominal de fins a 100.000 euros a una empresa activa en el sector agrícola primari, fins a 120.000 euros a una empresa activa en el sector de la pesca i l’aqüicultura i fins a 800.000 a una empresa activa en tots els altres sectors.

La vicepresidenta executiva i responsable de política de competència, Margrethe Vestager, ha assenyalat que aquest segon règim marc espanyol permetrà a Espanya donar liquiditat a l’economia durant aquesta crisi. “Inclou suport a la recerca i desenvolupament, els assajos i la producció de productes relacionats amb el coronavirus”, ha afegit.

Vestager ha apuntat que aquest marc també inclou subsidis salarials i ajornaments del pagament d’impostos i cotitzacions a la seguretat social per  poder mantenir l’ocupació.

“Continuam treballant estretament amb els Estats membres a fi de garantir que les mesures nacionals de suport puguin posar-se en pràctica a temps i de manera coordinada i eficaç, d’acord amb les normes de la Unió Europea”, ha subratllat.

Després de l’aprovació per la Comissió d’un primer règim marc espanyol el 2 d’abril, Espanya va notificar a la Comissió, en virtut del Marc Temporal, un segon Marc Temporal Nacional aplicable a les ajudes estatals destinades a fer costat a les empreses afectades per la pandèmia de coronavirus.

25/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris