societat

La Comissió Europea atorga al Pebre Bord de Mallorca la Denominació d’Origen Protegida

Queda fixat que en la seva l'elaboració únicament s'admeti el pebre dessecat de la varietat autòctona tap de cortí produït a l'aire lliure i recol·lectat a mà a Mallorca

La+Comissi%C3%B3+Europea+atorga+al+Pebre+Bord+de+Mallorca+la+Denominaci%C3%B3+d%27Origen+Protegida

Una estesa de pebres de 'tap de cortí', dels quals s'extreu el 'pebre bord' mallorquí.


La Comissió Europea (CE) ha inscrit en el Registre de denominacions d’origen protegides (DOP) el nom “Pebre bord de Mallorca/Pimentón de Mallorca” presentada per Espanya, segons recull aquest dimarts el Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE).

Segons el Reglament d’Execució 20020/1393, aquest registre, que entrarà en vigor en 20 dies des de la seva publicació en el DOUE, ha estat possible ja que la CE no ha rebut cap declaració d’oposició sobre aquest tema.

La DOP Pebre bord de Mallorca ha estat classificada per al seu registre en la categoria d’espècies dins de l’apartat d'”altres productes”.

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació de les Illes Balears va publicar el passat 4 de juny al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) la concessió de la protecció nacional transitòria d’aquest segell de qualitat.

En el seu plec de condicions, la DOP ha fixat que per a l’elaboració d’aquest pebre bord únicament s’admeti el pebre dessecat de la varietat autòctona tap de cortí produït a l’aire lliure i recol·lectat a mà a l’illa de Mallorca.

Es caracteritza pel seu sabor dolç, un color vermell ataronjat, una aroma d’intensitat mitjana i absència d’aromes torrefactes i un tacte fi i untuós.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les perruqueries de Menorca tancaran i es manifestaran el dimecres 4 de novembre

Volen mostrar el seu malestar contra la discriminació que diuen patir des que, ara fa 8 anys, se'ls va pujar l'IVA fins...

Els menjadors escolars de Menorca, en perill i amb la meitat d’usuaris per la crisi sanitària

Les tres empreses que gestionen el servei esperen sobreviure amb la seva aposta pel producte local

El Teatre des Born enfila una nova etapa amb preus populars i una estètica renovada

Serà la quarta inauguració en els seus 145 anys d'història d'aquest espai cultural

Santa Eulària perd 200.000 euros l’any per l’incivisme d’alguns vesins

Es destinen a retirar fins a 1.000 tones de fems que la gent deixa fora dels contenidors.