societat

La Comissió Europea atorga al Pebre Bord de Mallorca la Denominació d’Origen Protegida

Queda fixat que en la seva l'elaboració únicament s'admeti el pebre dessecat de la varietat autòctona tap de cortí produït a l'aire lliure i recol·lectat a mà a Mallorca

La+Comissi%C3%B3+Europea+atorga+al+Pebre+Bord+de+Mallorca+la+Denominaci%C3%B3+d%27Origen+Protegida

Una estesa de pebres de 'tap de cortí', dels quals s'extreu el 'pebre bord' mallorquí.


La Comissió Europea (CE) ha inscrit en el Registre de denominacions d’origen protegides (DOP) el nom “Pebre bord de Mallorca/Pimentón de Mallorca” presentada per Espanya, segons recull aquest dimarts el Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE).

Segons el Reglament d’Execució 20020/1393, aquest registre, que entrarà en vigor en 20 dies des de la seva publicació en el DOUE, ha estat possible ja que la CE no ha rebut cap declaració d’oposició sobre aquest tema.

La DOP Pebre bord de Mallorca ha estat classificada per al seu registre en la categoria d’espècies dins de l’apartat d'”altres productes”.

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació de les Illes Balears va publicar el passat 4 de juny al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) la concessió de la protecció nacional transitòria d’aquest segell de qualitat.

En el seu plec de condicions, la DOP ha fixat que per a l’elaboració d’aquest pebre bord únicament s’admeti el pebre dessecat de la varietat autòctona tap de cortí produït a l’aire lliure i recol·lectat a mà a l’illa de Mallorca.

Es caracteritza pel seu sabor dolç, un color vermell ataronjat, una aroma d’intensitat mitjana i absència d’aromes torrefactes i un tacte fi i untuós.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Ja hi ha 300 persones hospitalitzades per Covid a Balears

Augmenta la pressió hospitalària i les Balears continuen en risc alt, amb 45 pacients ingressats a l'UCI (un 16% de l'ocupació) i 255 pacients ingressats a planta. Per illes, Mallorca...

76 actes aixecades en el dispositiu antibotellada a Palma

Durant aquesta matinada, els cossos i forces de seguretat han controlat en els quatre punts que s'han establert un total de 176 vehicles i s'han identificat 24 persones

El 85% dels ingressats a l’UCI de Son Llàtzer no tenen la pauta de vacunació completa

Alguns no s'han volgut vacunar, i d'altres només duien injectada la primera vacuna

Denuncien la desaparició de cinc joves positives de l’hotel COVID de s’Arenal d’en Castell

L'112 ha donat avís aquest dissabte vespre a la Policia des Mercadal i a la Guàrdia Civil perquè mirin d'interceptar...