X

La Comissió Europea i el Regne Unit tanquen el primer acord del Brexit

Ambdues parts garanteixen que els 4 milions de britànics que viuen en sòl europeu i els comunitaris que viuen al Regne Unit conservaran els mateixos drets

08/12/2017

La Comissió Europea i el Regne Unit tanquen el primer acord del Brexit

Redacció

La Comissió Europea i el Regne Unit han pactat de matinada les condicions del divorci. A les 7.30 del matí en una compareixença conjunta han informat d’un pacte històric. El Regne Unit pagarà entre 40.000 i 60.000 milions d’euros per deixar la Unió Europea. Ambdues parts garanteixen que els 4 milions de britànics que viuen en sòl europeu i els comunitaris que viuen al Regne Unit conservaran els mateixos drets quan el Regne Unit surti de la Unió. La tercera pota és l’acord que no hi haurà una frontera física amb Irlanda del Nord.

El document de 15 pàgines signat aquesta matinada permet segons Juncker passar a la segona fase del divorci que estarà centrat en l’acord de lliure comerç. Ara el Consell europeu celebrarà una cimera la setmana que ve on haurà de donar el vistiplau a l’acord. Donald Tusk ja ha avançat que ara comença la negociació més difícil, la de la futura relació comercial entre les dues parts i que culminarà amb la sortida del Regne Unit de la Unió el 29 de març de 2019.

08/12/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris