política

La Comissió sobre explotació sexual infantil analitza la gestió de menors a l’IMAS entre 2007 i 2011

Els gestors que han comparegut han explicat que qualsevol indici de delicte sobre un menor es denunciava, que hi havia bona relació amb les forces de seguretat i fiscalia


Els responsables polítics de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) entre el 2007 i el 2011 han comparegut a porta tancada a la Comissió Política sobre Explotació Sexual Infantil. Han explicat que qualsevol indici de delicte sobre un menor es denunciava, que hi havia bona relació amb les forces de seguretat i fiscalia i que, en tot aquell temps, aquestes institucions només varen actuar en un únic cas d’explotació sexual infantil, i que aquest menor va ser derivat a un centre de la península per raons de protecció.

El director executiu de Protecció al Menor entre el 2007 i el 2011, Gregori Estarellas, ha afirmat que “era d’explotació d’una xarxa internacional”. També han explicat que, quant als abusos sexuals, els tècnics sí que en detectaven. El 80 per cent es produïen en l’àmbit familiar i, en menor mesura, en l’àmbit educatiu o el temps de lleure. La vicepresidenta de l’IMAS durant aquella legislatura, Josefina Ramis, ha explicat que “eren temes d’abusos sexuals intrafamiliars”. Els gestors de la legislatura del 2007 al 2011 han destacat la feina que va realitzar-se per començar a establir manuals i protocols d’actuació. També l’esforç en l’increment pressupostari. A més, han carregat contra els grups polítics que creen confrontació amb el tema de menors.

Els grups que han participat de la comissió s’han mostrat satisfets per com ha anat la sessió. Han explicat que encara és prest per extreure’n conclusions.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Govern ultima la licitació per ampliar el dic de Son Blanc de Ciutadella

S'hi contruiran 4 ducs d'alba que permetran amarrar vaixells de fins a 190 metres

El batle de Palma visita Son Dameto on començaran les obres de millora de barriada

Els veïnats demanen també altres millores, sobre tot al parc municipal

MÉS demana accelerar les instal·lacions d’acollida per “tractar els migrants com a persones”

Després de la imatge publicada a IB3 Notícies de migrants dormint dins cotxeres, el diputat i portaveu parlamentari de MÉS...

VOX considera “insostenible” la quantitat de pasteres arribades a Balears en dos dies

Aquest cap de setmana han arribat a les costes de Balears 17 pasteres, amb 268 persones en total