X

La Comissió sobre explotació sexual infantil analitza la gestió de menors a l’IMAS entre 2007 i 2011

Els gestors que han comparegut han explicat que qualsevol indici de delicte sobre un menor es denunciava, que hi havia bona relació amb les forces de seguretat i fiscalia

18/02/2021

La Comissió sobre explotació sexual infantil analitza la gestió de menors a l’IMAS entre 2007 i 2011

Els responsables polítics de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) entre el 2007 i el 2011 han comparegut a porta tancada a la Comissió Política sobre Explotació Sexual Infantil. Han explicat que qualsevol indici de delicte sobre un menor es denunciava, que hi havia bona relació amb les forces de seguretat i fiscalia i que, en tot aquell temps, aquestes institucions només varen actuar en un únic cas d’explotació sexual infantil, i que aquest menor va ser derivat a un centre de la península per raons de protecció.

El director executiu de Protecció al Menor entre el 2007 i el 2011, Gregori Estarellas, ha afirmat que “era d’explotació d’una xarxa internacional”. També han explicat que, quant als abusos sexuals, els tècnics sí que en detectaven. El 80 per cent es produïen en l’àmbit familiar i, en menor mesura, en l’àmbit educatiu o el temps de lleure. La vicepresidenta de l’IMAS durant aquella legislatura, Josefina Ramis, ha explicat que “eren temes d’abusos sexuals intrafamiliars”. Els gestors de la legislatura del 2007 al 2011 han destacat la feina que va realitzar-se per començar a establir manuals i protocols d’actuació. També l’esforç en l’increment pressupostari. A més, han carregat contra els grups polítics que creen confrontació amb el tema de menors.

Els grups que han participat de la comissió s’han mostrat satisfets per com ha anat la sessió. Han explicat que encara és prest per extreure’n conclusions.

18/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris