espanya

La Complutense arxiva l’expedient de la carrera de Dret de Pablo Casado

Solament un dels compareixents va admetre haver rebut "pressions" per donar-li un tracte de favor

El president del PP Pablo Casado amb parlamentaris del seu partit. /EUROPA PRESS


La Inspecció de Serveis de la Universitat Complutense de Madrid (UCM) ha decidit arxivar l’expedient de la carrera de Dret cursada pel president del PP, Pablo Casado, al Centre Cardenal Cisneros (centre privat adscrit a la UCM), al no haver detectat irregularitats.

Així ho ha manifestat la Universitat després d’iniciar al maig “un procés d’informació prèvia” per revisar els estudis de Pablo Casado, que va aprovar en el curs 2006-2007 “un total de 12 assignatures (sis en la convocatòria ordinària de juny i sis en la convocatòria extraordinària de setembre)”, segons l’informe de la UCM.

Durant aquest procés, la Inspecció ha citat als professors que li van aprovar i “tots els compareixents van afirmar que l’estudiant havia superat la seva assignatura amb total regularitat”.

Solament un dels compareixents va admetre haver rebut “pressions” per donar-li un tracte de favor: “un únic cas” testifica l’existència de “algunes indicacions en aquest sentit per part del llavors director del Cardenal Cisneros, Alberto Pérez de Vargas, encara que assenyala que això no va influir en absolut en les seves qualificacions”, segons les conclusions.

Recaptat el testimoniatge del director, “aquest va negar que donés indicació alguna a cap professor perquè es dispensés tracte de favor” a Casado, i va assegurar que “ell mateix no va rebre cap influència, encara que sí mostrés d’un cert interès per l’estudiant, sense que identifiqués per part de qui en particular”.

Finalment, “va assegurar no haver estat conscient de l’elevat nombre d’assignatures aprovades”, segons recull la universitat en l’informe de conclusions.

La UCM ha analitzat els procediments formals administratius -admissió, trasllat, matrícula, convalidació, acta- i a més ha pres testimoniatge als professors que li van aprovar.

Per tot això, “no havent-se detectat irregularitats en l’expedient acadèmic”, el Rectorat acorda “no iniciar expedient algun en relació amb l’esmentat assumpte, tret que aparegui nova informació rellevant sobre el mateix”.

A més, insta al Centre Cisneros a dotar-se “dels mecanismes necessaris” per detectar casos d’alumnes que en un mateix curs aprovin “un nombre d’assignatures significativament superior” a l’ordinari.

Casado va sol·licitar al juliol de 2004 el trasllat del seu expedient des de la Universitat Pontifícia de Comillas, a on cursava ICADE, a la UCM per cursar Dret al Centre Cardenal Cisneros.

“No s’ha detectat irregularitat en l’aprovació d’aquest trasllat”, i se li va aplicar “la taula de convalidacions i adaptacions establerta per la Facultat de Dret de la UCM per a l’adaptació d’estudiants provinents de ICADE”.

El resultat va ser “l’adaptació de sis assignatures de les cursades en la llicenciatura en Dret i la convalidació d’una assignatura pels seus estudis d’Administració d’empreses”, afegeix la UCM.

La resta d’assignatures “són aprovades per Casado entre els cursos 2005-06 i 2006-07, sent en aquest últim quan l’estudiant aprova un total de 12 assignatures” de les 25 que integren la carrera.

Encara que els professors convocats “no té relació contractual” amb la UCM, la Inspecció d’aquesta universitat va poder recaptar el testimoniatge de la majoria, excepte “alguna incompareixença” i alguna defunció, jubilació o cessament de relació amb el centre adscrit.

La UCM recorda que, donat el temps transcorregut, els professors “no tenen obligació de conservar cap prova documental, per la qual cosa les actes acadèmiques són l’únic document constatable”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Madrid restringeix la mobilitat de 800.000 habitants

Es faran proves PCR als 800.000 madrilenys residents en aquestes zones

Sánchez i Ayuso es reuniran dilluns per parlar de la situació de Madrid

Ayuso ajorna la compareixença per detallar les noves restriccions a la regió

Citen com a investigat l’ex ministre Jorge Fernández-Díaz

Ha estat citat pel cas Kitchen de presumpte espionatge a Bárcenas

El 58% dels espanyols demanen restriccions més exigents per evitar la propagació del coronavirus

El darrer baròmetre del CIS reflexa que un 84% dels enquestats creu convenient reformar la sanitat després del que s'ha...