societat

La compravenda d’habitatge a les Illes ha augmentat un 4,6%

Durant el mes de maig es varen intercanviar un total de 1.526 immobles


Durant el mes de maig es varen produir 1.526 operacions de compravenda d’habitatges a les Illes, fet que suposa un increment del 4,6% respecte al mateix mes de l’any passat, segons les dades aportades per l’INE.

A Espanya la compravenda d’habitatges va pujar al maig un 1,1% respecte al 2018 i es va arribar a les 47.558 operacions. En relació al mes d’abril el nombre d’operacions es va disparar un 15,9% mentre que durant els primers cinc mesos de l’any, la pujada enfront del mateix període de l’any passat és de l’1,8%. Aquest indicador econòmic ha pujat durant dotze dels catorze darrers mesos.

El maig, la venda d’habitatges nous va augmentar un 0,8% fins a arribar a les 8.305 operacions (17,5% en total). El mercat de segona mà va avançar un 1.1% fins a arribar a les 39.253 operacions (82,5% del total) i va encadenar 14 mesos en positiu, segons l’estadística de l’INE, elaborada amb dades dels registradors i que reflecteix les operacions tancades els mesos anteriors.

Entre gener i maig, la venda d’habitatges d’obra nova va créixer un 10,5% mentre que les transaccions sobre habitatge usat es varen mantenir amb nivells similars als de l’any passat.

Per comunitats autònomes, la compravenda d’habitatges va pujar el mes de maig a deu comunitats, liderades per Astúries (41%), Cantàbria (19,6%) i Castella i Lleó (14,1%).

Disculpau, els comentaris es troben tancats

darrers sumaris

-->

més contingut relacionat

Mor un home de 72 anys a la platja de Son Bou

Un banyista l'ha tret de l'aigua quan ha vist que es trobava inconscient

97119, el primer premi del Sorteig d’Or de la Creu Roja

Per primera vegada en quaranta anys, s'ha celebrat a les Balears

Una nina de tres anys, en estat crític per haver ingerit metamfetamina

Es tractaria d'una menor de nacionalitat russa i es desconeix com hauria ingerit la droga

La Guàrdia Civil denuncia la propietat d’un iot per fondejar damunt posidònia a Formentera

El decret de posidònia preveu sancions de fins a 450.000 euros quan es tracta d'una infracció molt greu