X

La comunitat britànica i els turistes a Mallorca i la resta d’Espanya segueixen amb expectació la coronacio de Carles III

A Santa Ponça, Benidorm o Fuengirola s'hi han organitzat actes per seguir els actes per la televisió

06/05/2023

La comunitat britànica i els turistes a Mallorca i la resta d’Espanya segueixen amb expectació la coronacio de Carles III

Redacció

Part de la comunitat britànica a Mallorca s’ha citat a Santa Ponça per seguir un moment històric. Cares pintades. Un brindis amb cervesa. L’amor era a l’ambient, en aquest cas pel nou Rei, Carles III. A les Balears hi ha molts de britànics, però a la resta d’Espanya, també.

Una turista diu que no feia comptes renunciar a les vacances i viure aquest moment a Benidorm perquè, diu, aquí tenen sol, alcohol i a ca seva plou. Tant a Benidorm com, per exemple, a Fuengirola, Andalusia, molts no són turistes, sinó que hi viuen.

No són aliens a la polèmica pels 120 milions de lliures que ha costat la cerimònia. Alguns la defensen perquè, a més de defensar la monarquia, diuen que també han arribat molts de turistes a Londres just per això, i també deixen doblers.

Al marge del dia de festa, ara va de debò per a Carles III. Comença a regnar. “Ha esperat molt per aquest moment, i crec que ho farà bé”, diu una dona nascuda al Regne Unit que viu a Fuengirola. Això sí, el dubte és un altre: “Té ben complicat ocupar el lloc de sa mare, perquè va ser una reina excel·lent i l’enyoram molt”, creu una altra britànica.

Acabam a un bocí de la península Ibèrica on Carles III és el Rei: Gibraltar. Allà, per descomptat, també s’ha seguit, alguns amb passió, altres com si res, i altres amb solemnitat, un moment que quedarà per sempre als llibres d’història.

06/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris