societat

La comunitat educativa critica la manca de pautes clares per part d’Educació davant l’inici del curs

La FAPA i el sindicat STEI asseguren que les previsions de la Conselleria no són suficients per garantir la salut a les aules

La+comunitat+educativa+critica+la+manca+de+pautes+clares+per+part+d%27Educaci%C3%B3+davant+l%27inici+del+curs

S’acosta setembre i augmenta la preocupació de la comunitat educativa per l’inici del curs. La gran incògnita és si les classes començaran el 10 de setembre i com davant l’actual situació epidemiològica. La Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Mallorca critica que són moltes les incerteses i lamenta la manca de pautes clares per part de la Conselleria d’Educació. Es pregunten, per exemple, què passarà quan hi hagi un cas positiu a una escola.

El sindicat STEI advoca perquè les classes siguin presencials. Amb tot, reclama a la conselleria més espais i la contractació de més docents per reduir-ne les ràtios. L’STEI considera que els grups bombolla de 25 alumnes seran ineficaços perquè, diu, haurien de ser de 15. També descarta l’escenari de retardar 15 dies el començament del curs.

Educació, per la seva banda, espera que cada centre aprovarà el seu pla de contingència basat en el protocol autonòmic. Les associacions de pares i mares d’alumnes i els sindicats han demanat una reunió amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, per traslladar-li les seves reivindicacions.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Favàritx només és accessible des d’aquest dissabte en autobús

La decisió del Consell d'avançar en onze dies l'entrada en servei del transport públic ha provocat el caos circulatori a...

Les pluges més molestes, les de fang

Els negocis de rentar cotxes han tengut un bon dia

“Mou-te” una forma de fomentar el desenvolupament físic i social a la segona i tercera edat

Funciona a 15 municipis amb manco de 4.000 habitants a Mallorca

Els experts alerten als joves de no incórrer en conductes de risc per les festes “perdudes”

La pandèmia, segons projecte jove, ha repercutit en una reducció en el consum de drogues i alcohol