X

La comunitat ‘gamer’ de Menorca demana més jocs en català

L'Institut d'Estudis Baleàrics i Twitch Menorca han organitzat una activitat per demostrar que aquest tipus d'oci també té opcions en la nostra llengua

06/01/2024

La comunitat ‘gamer’ de Menorca demana més jocs en català

Els alaiorencs més ‘gamers’ han tengut l’oportunitat de gaudir, de manera gratuïta, d’una mostra de videojocs en català. És una activitat que ha organitzat l’Institut d’Estudis Baleàrics, amb la col·laboració de la comunitat Twitch Menorca, per demostrar que aquest tipus d’oci també té opcions en la nostra llengua.

Els ‘gamers’ que volen jugar, en la seva llengua, als seus videojocs preferits, no ho tenen gens fàcil. Tot i que cada vegada són més les opcions disponibles, aquest tipus d’entreteniment encara és un espai on el català té molt poca presència.

L’argument que esmenten és que cada cop hi ha més comunitats que fan contingut en català a internet, i que com més suport tenguin aquests ‘streamers’ més arguments perquè en un futur incloguin el català com a idioma per jugar-hi.

Donar més presència a la llengua pròpia en el món dels videojocs és, precisament, un dels objectius de l’Institut d’Estudis Baleàrics, que ha organitzat aquesta activitat per visibilitzar-ho amb el suport de la comunitat Twitch Menorca.

Tot i que els videojocs són una partida que, el català, encara, té per guanyar… mostres com aquestes intenten capgirar el marcador. L’activitat es repetirà el pròxim cap de setmana as Mercadal, Ferreries i Ciutadella.

06/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT