X

La comunitat internacional condemna “horroritzada” el bombardeig d’Israel sobre Rafah

Aquest dimarts Espanya, Irlanda i Noruega reconeixeran oficialment Palestina com a Estat

27/05/2024

La comunitat internacional condemna “horroritzada” el bombardeig d’Israel sobre Rafah

La comunitat internacional ha estat contundent en condemnar “horroritzada” l’atac israelià en el qual han mort mig centenar de persones la nit del diumenge en un camp de desplaçats de Rafah, segons han expressat des de la UE fins a Nacions Unides, que exigeix una investigació del bombardeig.

Aquest dimarts Espanya, Irlanda i Noruega reconeixeran oficialment Palestina com a Estat. Aquest dilluns, els ministres d’Exteriors d’aquests països han explicat que és una passa indispensable per a la pau a la regió.

No opina el mateix el govern d’Israel, que ja els ha amenaçat. El seu ministre d’Exteriors, a través de la xarxa social X, ha anunciat la prohibició al Consolat espanyol a Jerusalem de donar servei als palestins a partir de dia primer de juny. Un missatge que acaba amb una amenaça: “Farem mal a tots els que ens facin mal”.

A Brussel·les, els titulars d’Exteriors de la Unió Europea s’han reunit amb els principals països àrabs. Els 27 demanen a Israel que compleixi l’ordre de la Cort Penal Internacional per posar fi als atacs sobre la població palestina. “Demanam l’aplicació de la decisió del Tribunal. I, per desgràcia, el que hem vist en les darreres hores, és que Israel continua l’acció militar que demanam que aturi”, ha dit Josep Borrell.

Però de moment, el final dels bombardejos no sembla imminent. “Les víctimes civils són desesperadament tristes, però aquesta és la guerra que Hamas volia i va començar”, diu la portaveu de la diplomàcia d’Israel.

27/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT