economia

La confiança dels empresaris de les Illes puja en un 0,4% durant el tercer trimestre

A nivell estatal l'augment va ser del 0,5%

Foto d'arxiu.


L’Indicador de Confiança Empresarial Harmonitzat (ICEA) va créixer un 0,4% a les Balears durant el tercer trimestre d’aquest any respecte al trimestre anterior, segons les dades publicades avui dimecres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

El 61,1% dels establiments empresarials opinen que la marxa del seu negoci serà normal al trimestre que comença, mentre que un 26,1% creuen que serà favorable i el 12,8% preveu que sigui desfavorable.

Aquestes dades van en la línia de les opinions respecte al trimestre que ha finalitzat: el 61,9 de les empreses de Balears creuen que els resultats han estat normals, el 22,7 els valora com a favorables i el 15,4 com a desfavorables.

En el conjunt d’Espanya, la confiança empresarial va pujar un 0,5% en el tercer trimestre d’aquest any respecte al trimestre anterior, amb lo qual ja encadena dos trimestres consecutius d’avanços.

El repunt de la confiança en el tercer trimestre, una desena superior a l’assolit entre gener i març, es deu a la millora de l’indicador de la situació actual, ja que les expectatives van empitjorar.

En concret, el balanç d’expectatives (diferència entre les opinions dels empresaris optimistes i els pessimistes) es va situar en +7,1 punts, per sota dels +10,7 punts del trimestre anterior.

Això es deu al fet que el percentatge d’establiments empresarials que pensen que la marxa del seu negoci serà favorable entre juliol i setembre d’aquest any s’ha situat en el 22,8%, xifra inferior a la del trimestre anterior (23,5%).

Al mateix temps, el percentatge d’empresaris que opinen que el seu negoci marxarà de manera normal ha baixat des del 63,7% al 61,5%, mentre que els empresaris que es mostren pessimistes sobre l’evolució del seu negoci han augmentat des del 12,8% del trimestre anterior al 15,7%.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Èxit rotund dels bons turístics impulsats pel Govern

Amb una setmana s'esgotaren els 20 mil que s'havien oferit

Continua la desescalada: bars i restaurants ja poden obrir fins a les dues de la matinada

La restauració experimenta a partir d'avui un relaxament de les restriccions

Més de 500 hotels de Mallorca ja estan oberts

Paguera és un dels nuclis on més s'ha notat l'obertura progressiva d'aquests establiments turístics

Mallorca registra l’augment de preu de la benzina més alt dels darrers sis anys

El preu de la benzina súper i el dièsel assoleix els preus mitjans més alts des del 2015.