economia

La confiança dels empresaris de les Illes puja en un 0,4% durant el tercer trimestre

A nivell estatal l'augment va ser del 0,5%

Foto d'arxiu.


L’Indicador de Confiança Empresarial Harmonitzat (ICEA) va créixer un 0,4% a les Balears durant el tercer trimestre d’aquest any respecte al trimestre anterior, segons les dades publicades avui dimecres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

El 61,1% dels establiments empresarials opinen que la marxa del seu negoci serà normal al trimestre que comença, mentre que un 26,1% creuen que serà favorable i el 12,8% preveu que sigui desfavorable.

Aquestes dades van en la línia de les opinions respecte al trimestre que ha finalitzat: el 61,9 de les empreses de Balears creuen que els resultats han estat normals, el 22,7 els valora com a favorables i el 15,4 com a desfavorables.

En el conjunt d’Espanya, la confiança empresarial va pujar un 0,5% en el tercer trimestre d’aquest any respecte al trimestre anterior, amb lo qual ja encadena dos trimestres consecutius d’avanços.

El repunt de la confiança en el tercer trimestre, una desena superior a l’assolit entre gener i març, es deu a la millora de l’indicador de la situació actual, ja que les expectatives van empitjorar.

En concret, el balanç d’expectatives (diferència entre les opinions dels empresaris optimistes i els pessimistes) es va situar en +7,1 punts, per sota dels +10,7 punts del trimestre anterior.

Això es deu al fet que el percentatge d’establiments empresarials que pensen que la marxa del seu negoci serà favorable entre juliol i setembre d’aquest any s’ha situat en el 22,8%, xifra inferior a la del trimestre anterior (23,5%).

Al mateix temps, el percentatge d’empresaris que opinen que el seu negoci marxarà de manera normal ha baixat des del 63,7% al 61,5%, mentre que els empresaris que es mostren pessimistes sobre l’evolució del seu negoci han augmentat des del 12,8% del trimestre anterior al 15,7%.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Comerciants i oposició rebutgen que Ports vulgui convertir les cases recuperades a Fornells en restaurant

La campanya promoguda a partir del rebuig comercial i de l'Entesa ja ha recollit més de mig milenar de signatures

Propietaris de lloguer vacacional, atrapats per una clàusula

L'exclusivitat amb la immobiliària bloqueja l'habitatge encara que caiguin les reserves a turistes

Les cooperatives resisteixen la crisi

L'economia social manté els llocs de feina i rep 815.000 euros en ajuts del Govern

Pèrdues econòmiques de més del 50% entre els comerços de l’àrea restringida a Eivissa

Les caixes minven un 50 per cent a pastisseries i gairebé el 100 per cent a la majoria de botigues...