X

La Confraria del Sant Crist de l’Agonia i la de la Nostra Senyora de l’Esperança fan 100 anys

Les dues confraries encapçalaran la processó del Divendres Sant per primera vegada

12/02/2024

Ariadna Mir

La Setmana Santa de Palma d’enguany serà molt especial per a les 33 confraries que li posen nom i llinatges. Dues d’elles celebraran el seu centenari: la del Sant Crist de l’Agonia i la de l’Esperança. 100 anys de vida que hem volgut compartir amb els seus presidents.

Era el 1924 quan dos homes que no es coneixien van decidir fundar dues confraries, la del Sant Crist de l’Agonia i la de Nostra Senyora de l’Esperança i la Pau. La primera es va originar després que el padrí de Ricardo Juan, actual president, tornàs d’un viatge a Sevilla en què es va inspirar. Va crear la confraria amb altres persones que també s’ho havien proposat i que van coincidir amb ell quan van anar a cercar tela per als vestits. L’Esperança es va crear a partir dels treballadors i clients d’una barberia de Ciutat que es van animar i sortiren per primera vegada amb 16 confrares, segons conta el seu president, Pedro Barceló.

Cent anys després continuen vives i han passat d’uns inicis minoritaris a tenir 150 i 250 confrares, respectivament. Però els protagonistes són els passos. El Crist de l’Agonia, més primigeni, amaga una sorpresa dins el ventre: quan es va buidar la figura per disminuir-ne el pes, es van ficar dins el ventre les targetes dels seus 16 primers confrares. Mentrestant, el mantell de la mare de Déu de l’Esperança s’ha enviat a Sevilla per restaurar-lo amb motiu del centenari.

Aquesta Setmana Santa, les dues confraries encapçalaran la processó del Divendres Sant, un fet excepcional que reconeix la seva antiguitat. També cal dir que la reina Sofia és la presidenta d’honor del centenari de la Confraria de l’Esperança i que assistirà a un dels seus propers actes. El Dilluns Sant també serà un dia especial per als confrares de les dues agrupacions, que ja tenen converses per intentar coincidir dins el recorregut de les dues processons que fan dins aquest dia.

12/02/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris