X

La Confraria de Pescadors dona dos diorames d’arts de pesca en alta mar al Museu Marítim

Avui també s'ha presentat la imatge restaurada de Sant Pere que surt per la processó marinera de Palma

29/06/2023

La Confraria de Pescadors dona dos diorames d’arts de pesca en alta mar al Museu Marítim

Avui és Sant Pere. Concidint amb aquesta festivitat, la Confraria de Pescadors de Palma ha lliurat al Museu Marítim dos diorames que representen tècniques de pesca en alta mar elaborats pel mestre xarxer Agustín Chicón als anys 80.

Un dels diorames representa la tècnica de pesca d’arrossegament pròpia de les Balears mentre que en el segon es pot veure com és una almadrava, que aquí no es fa servir. El mestre xarxer Agustín Chicón reprodueix amb tot tipus de detall aquestes dues arts de pesca.El Museu Marítim incorporarà aquestes peces al conjunt d’objectes i embarcacions amb els quals expliquen la vida al mar a casa nostra.

D’altra banda, la parròquia de la Santa Creu de Palma ha acollit avui l’acte de presentació en públic de la restauració que s’ha duit a terme de la imatge de Sant Pere que la Confraria de Pescadors treu durant la processó marinera que celebren cada any per commemorar el seu patró. És una escultura realitzada a finals del segle XIX principis del segle XX als tallers cristians de la ciutat catalana d’Olot i que estava deteriorada a causa del pas del temps.

La presentació de la imatge de Sant Pere restaurada ha tengut lloc durant una missa per commemorar la festivitat del patró dels pescadors.

29/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT