política

La consellera de Salut compareixerà al Parlament en plena segona onada de contagis

L'oposició li reclamarà autocrítica i mesures eficaces per doblegar la corba de contagis a les Balears


La consellera de Salut, Patricia Gómez, donarà explicacions en seu parlamentària una setmana després de la compareixença de la presidenta, Francina Armengol, en la qual va anunciar noves restriccions a Palma, Eivissa i Sant Antoni. El PP espera que faci una autocrítica que considera que no va fer la presidenta.

I en aquest sentit, el líder dels populars, Biel Company, ha denunciat “incoherència” per part dels partits d’esquerres que a Madrid es manifesten contra unes mesures imposades per frenar la corba de contagis, similars a les decretades aquí per part del govern.

“Aquesta esquerra de la senyora Armengol amb Podem i Més, a altres llocs com estam vegent a Madrid actua de forma totalment contrària. Estic convençut que si aquí estigués governant el Partit Popular, la senyora Armengol amb els seus aliats, estaria organitzant manifestancions en contra del Partit Popular, cosa que no estam fent nosaltres”, ha remarcat Biel Company.

Els socialistes, en canvi, consideren que la implantació de les mesures a Madrid i a les Illes Balears és incomparable perquè aquí van acompanyades d’una assistència social. “Imagin que Biel Company haurà canviat d’opinió sobre les mesures que criticava que a les Balears arribaven tard”, ha dit la portaveu parlamentària del PSIB, Silvia Cano, que ha apuntat una “doble vara de mesurar” per part del líder dels populars.

Ciutadans, per part seva, creu que no no hi ha hagut previsió i que això ha provocat que la segona ona de contagis s’avanci i que torni a escampar-se a les residències de gent gran. Marc Pérez Ribas,  portaveu parlamentari de la formació taronja, ha lamentat que no hi ha hagut un pla de xoc.

D’altra banda, el portaveu parlamentari d’Unides Podem, Alejandro López, ha assegurat que és necessari repensar el model assistencial de les residències i que s’hauria de prioritzar l’atenció domiciliària.

Precisament en la sessió parlamentària d’aquest dimars s’ha de convalidar o no el decret llei que introdueix sancions , per exemple, per fumar al carrer, o que obliga a incrementar el personal sociosanitari a les residències de gent gran.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els nous jutjats de Ciutadella costaran 9 milions i estaran acabats el 2024

L'Ajuntament de Ciutadella es mostra tranquil respecte del futur dels nous jutjats, tot i que els pressupostos generals de l'Estat...

El PSOE des Mercadal, que governa en minoria, perd el control de la Junta Local de Fornells

L'oposició s'ha unit per canviar el reglament. El detonant és la reforma de la façana marítima

Aina Calvo sobre el projecte de Llei de Pressupostos: ‘No deixen l’arxipèlag a la cua de les inversions’

Les Illes rebran al voltant de 201 milions d'euros en inversions directes de l'Estat

L’oposició acusa la regidora de Seguretat Ciutadana d’amagar informació sobre l’acta del Hat Bar

Segons la regidora, la investigació de la Policia Nacional diu que hi podria haver delicte per filtració de secrets