X

Maite de Medrano demostra estar fora del govern de Menorca i vota en contra de gairebé totes les propostes

Ho ha fet sense intervenir-hi ni donar-ne cap justificació

20/11/2023

Gemma Carrasco

La consellera de Vox, Maite de Medrano, ha demostrat que, des del primer moment, ja no forma part del govern del Consell de Menorca. Ha votat en contra de la majoria de propostes -fins i tot, les més rutinàries- dels fins fa poc els seus socis del Partit Popular, que ara governen amb minoria. Ho ha fet sense intervenir-hi ni donar-ne cap justificació, però, segons De Medrano, el sentit dels seus vots no ha tengut res a veure amb el seu cessament i la consegüent ruptura del pacte entre ambdues formacions.

La situació ha desconcertat i generat les rialles iròniques de la resta de consellers, i han estat les abstencions del Partit Socialista i Més per Menorca les que han permès l’aprovació de diversos punts de l’ordre del dia. Maite de Medrano només ha votat a favor d’una de les propostes d’acord del Grup Popular -la darrera-, en defensa de la Constitució espanyola i la igualtat dels espanyols, i ha assegurat que continuarà defensant les idees de Vox, encara que sigui fora del govern.

Pel que fa a les iniciatives debatudes al ple, s’ha donat compte del Pla Anual de Control Financer i s’ha aprovat una iniciativa del PSOE per mantenir el compromís de lluitar contra el canvi climàtic. Després d’un llarg debat, s’ha consensuat una proposta per acordar amb l’Agència Reserva de Biosfera com ha de ser la repotenciació del parc eòlic de Milà.

20/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris