POLíTICA

La consellera d’Hisenda confia que abans que acabi la legislatura s’aprovarà el reglament sobre el règim fiscal inclòs en el REB

"Hem respost a la Comissió Europea que el llindar establert amb els Minimis ha de ser superior i diferent pels territoris insulars", ha dit Rosario Sánchez


La consellera d’Hisenda, Rosario Sánchez, confia que abans que acabi la legislatura s’aprovarà el reglament sobre el règim fiscal inclòs en el REB, és a dir, la compensació tributària a les empreses de les Balears pels sobrecostos de la insularitat. Uns beneficis que neixen ja amb una limitació: els topalls que posa Europa a les ajudes estatals, els denominats “minimis”, i que ara mateix se situen en 200 mil euros.

Això vol dir que, per exemple, ara mateix hi ha una trentena d’empreses de les Balears que reben ajudes al transport creades per mor de la guerra a Ucraïna per aquest valor (aquests 200 mil euros) ja no en podrien rebre més, a causa de la limitació que imposa aquest règim de minimis, actualment en revisió. I en aquest procés, les illes —segons ha explicat a IB3 Ràdio la consellera Rosario Sánchez— defensen que el topall s’incrementi i que alguns territoris hi puguin tenir un tractament diferenciat.

“Hem respost a la Comissió Europea que el llindar establert amb els Minimis ha de ser superior i diferent pels territoris insulars”, ha dit Sánchez.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |