X

La consellera Gómez evita opinar sobre la gestació subrogada: “No faré valoracions de la vida privada de famosos”

La consellera Mercedes Garrido ha carregat contra aquesta pràctica de reproducció: "Això és violència i explotació contra les dones"

30/03/2023

La consellera Gómez evita opinar sobre la gestació subrogada: “No faré valoracions de la vida privada de famosos”

La consellera de Salut, Patrícia Gómez, ha evitat donar una opinió sobre la gestació subrogada, arran la transcendència mediàtica que ha aixecat la filla que ha tengut l’actriu Ana Obregón mitjançant aquesta pràctica. “No faré valoracions sobre la vida privada de famosos”, ha respost als mitjans la consellera.

No obstant, altres membres del Govern, com la consellera Mercedes Garrido, sí que ha carregat contra la maternitat subrogada: “Això és violència i explotació contra les dones”, ha dit Garrido al seu compte de Twitter, contra una informació sobre que el PP planteja legalitzar aquesta pràctica a Espanya.

La consellera de Salut ha visitat aquest dijous l’espai que acollirà el nou Centre de Reproducció de l’Hospital Can Misses, on s’implantarà un laboratori de fecundació in vitro que evitarà 600 desplaçaments anuals a l’Hospital Son Llàtzer de Palma. Aquí, la cap de Ginecologia de Can Misses, Victòria Bonet, ha contestat també a preguntes dels periodistes sobre la maternitat subrogada. Bonet creu que és un tema molt complex i que, amb el cas d’Ana Obregón, s’està enviant el missatge que aquesta pràctica és “una opció per a rics”.

D’altra banda, la doctora ha recordat que a Espanya els tractaments reproductius que ofereix la Sanitat Pública tenen limitacions d’edat.


El Govern rebutja la gestació subrogada i recorda que és il·legal a Espanya

30/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris