economia

La Conselleria d’Alimentació destaca la baixada del preu de xot

Baixa prop d'un 9% el preu de la carn de xot respecte a la Pasqua de l'any passat i un 15% de venda en origen des del principi de la crisi sanitària


L’observatori de preus de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha confirmat la reactivació del mercat del xot i l’impacte positiu de les mesures de suport posades en marxa per aquesta Conselleria.

De fet, els preus del xot per al consumidor han baixat prop d’un 9% respecte la Pasqua de 2019 i un 15% de venda en origen respecte al principi de la crisi.

Les ajudes que ha posat en marxa la Conselleria per als productors de xot, porcella i cabrit han tingut efectes “indubtables” sobre la cadena de valor i sobre el preu de venda al públic d’aquestes carns, ha destacat la pròpia Agricultura en un comunicat.

De fet, s’ha evitat un augment del preu del xot que tradicionalment puja de preu durant aquests dies, quan hi ha molta demanda.

Mentrestant, l’impacte sobre la porcella i el cabrit no s’observa encara de manera tan clara.

En aquests tres primers dies de la setmana, en els escorxadors, s’han sacrificat 6.600 xots: 4.000 en l’escorxador de Palma, 1.500 en el de Felanitx i 1.100 en el d’Inca.

La venda al consumidor ha estat massiva i l’observació dels punts de venda ha posat en evidència com, en alguns moments puntuals, no hi havia producte en els comerços.

Això ha estat possible gràcies a les diverses campanyes de promoció, tant institucionals com de les organitzacions, que han tingut un “efecte clar” sobre el consumidor, ha subratllat la Conselleria.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Middelmann: “A curt termini els preus dels bitllets poden baixar”

L'expert aeri demana que s'utilitzin fons del descompte de resident per subvencionar bitllets des de la Península a les Illes

Toni Gayà: “Els propietaris es resisteixen a rebaixar el preu del seu habitatge”

El president d'ABSI, Toni Gayà, admet que els particulars no volen abaratir els seus pisos però preveu que els preus...

Maó posa les dues primeres multes a Menorca per incompliments a les terrasses

Salut alerta que l'excessiva relaxació dels ciutadans en els moments d'oci pot tenir conseqüències

Es reactiva l’interès turístic per les Balears, on els hotelers ja assumeixen que baixaran preus

Donen per pedut el mes de juny però la perspectiva millora amb vista al juliol