X

La Conselleria de Turisme convoca subvencions per un valor de 70 milions per millorar el sector

Una part dels doblers es destinaran a la compra de llits elevables i el termini per presentar sol·licitud és d'un mes

28/12/2023

La Conselleria de Turisme convoca subvencions per un valor de 70 milions per millorar el sector

La Conselleria de Turisme ha publicat aquest dijous dues convocatòries de subvencions per valor de 70 milions d’euros, procedent dels Fons Next Generation de la Unió Europea (UE), per a desenvolupar millores en el sector en l’àmbit local i la compra de mecanismes d’elevació de llits als hotels.

D’una banda, 60,4 milions es dirigeixen a finançar actuacions per a millorar la competitivitat i la capacitat d’adaptació del territori de les Illes Balears a l’àmbit turístic.

Els beneficiaris d’aquesta convocatòria són les entitats locals (municipis i consells insulars) i aquesta mateixa preveu dos programes diferenciats, un de 44,5 milions i un altre de 15,9.

Al primer programa es pot presentar qualsevol entitat local que vulgui millorar les seves infraestructures, sobretot els espais públics, així com la gestió mediambiental i el tractament de residus, la promoció de la mobilitat sostenible i la renovació d’infraestructures turístiques obsoletes.

També són objecte d’aquesta ajuda el reforçament dels serveis públics en zones d’especial influència turística, la formació, el desenvolupament de productes turístics alternatius i la modernització de l’oferta, igual que la creació d’incentius per facilitar la connectivitat i que les empreses operin fora de temporada alta.

D’altra banda, el programa de 15,9 milions es dirigeix a zones saturades i madures per a la compra d’establiments d’allotjament turístic, projectes de regeneració i renaturalització de zones turístiques i, finalment, incentius a la baixa de places turístiques d’allotjament ja obsoletes o de baixa qualitat. El termini per a presentar les sol·licituds a aquesta convocatòria és d’un mes.

28/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT