X

La Conselleria d’Educació redacta el projecte bàsic d’una escola nova a Son Carrió

De moment, els 150 alumnes han de fer classe a 4 espais diferents, dos dels quals són edificis de Serveis Ferroviaris

25/02/2021

La Conselleria d’Educació redacta el projecte bàsic d’una escola nova a Son Carrió

9 del matí i els escolars del CEIP Sant Miquel van a classe a l’estació del tren. Empren les instal·lacions de Serveis Ferroviaris, perquè no tenen prou espai a l’escola original per complir amb les ràtios. Tanmateix, l’edifici mare data de temps de la República i no satisfà les necessitats d’un centre del segle XXI. Així com estan no tenen banys adaptats, ni aula de psicomotricitat, ni menjador, i el pati, a mitges, perquè està parcialment ocupat per 3 aules modulars :“no demanam ampliar la capacitat del centre”, diu el director, Joan Antoni Oliver, “únicament tenir una escola d’acord a les necessitats que hem de cobrir”.

Per això necessiten un edifici nou. El demanen a crits i fa anys que s’hi barallen: “necessitem un centre en condicions, fa anys que ho deim i no arriba”, afirma Guillem Puigròs, president de l’Associació de Famílies d’Alumnes, l’AFA.

Arribarà, però no és imminent. Ara l’IBISEC en redacta el projecte bàsic, encara que està supeditat que l’Ajuntament de Sant Llorenç obri un carrer en el solar annex a l’escola i que ja és de titularitat municipal. El batle diu que estan enllestint un conveni d’expropiació: “abans de Pasqual el tendrem a punt”, assegura Mateu Puigròs, batle de Sant Llorenç. 

Així que, si no sorgissin contratemps, l’escola nova es podria licitar l’any que ve.

25/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris