X

La conservació dels taurons, a debat

El centre d'interpretació del Parc Nacional de Cabrera acollirà aquest divendres una xerrada sobre els reptes de conservació dels taurons a les Illes Balears

14/09/2023

La conservació dels taurons, a debat

El nostre arxipèlag és hàbitat de nombroses espècies de taurons, com la tintorera o el salroig. Però les captures accidentals i la baixa fecunditat són factors que han fet minvar la presència d’aquests peixos a les nostres aigües els darrers anys. Agustí Torres ha fet una xerrada per saber la importància de conservar aquestes espècies i quina n’és ara la situació. Torres recorda: “Algunes de les espècies que eren habituals a les nostres costes pràcticament han desaparegut”.

Des de l’associació que presideix Agustí Torres, Sharkmed, fan feina per obtenir informació com a eina per promoure la conservació dels taurons. Torres incideix en que falta molta informació científica per assolir una conservació efectiva. Aquests peixos desenvolupen un paper clau per mantenir una cadena tròfica equilibrada.

La Unió Internacional per a la Conservació de la Natura ha declarat el litoral de Mallorca com a zona d’especial conservació de taurons i ratjades, tot i que això no implica que siguin protegits, sinó que haurien de servir, apunta Torres, com a impuls perquè els legisladors n’impulsin la conservació.

14/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT