economia

La construcció a Balears baixa un 3,17% en un any

A nivell estatal, les obres han crescut a un ritme del 5,7% en els darrers 12 mesos


El nombre d’obres, tot i la pandèmia i la crisi, ha continuat creixent en el conjunt d’Espanya a un ritme del 5,7% en els darrers 12 mesos. En algunes regions, això si, s’ha contret; són, per exemple, La Rioja o Madrid. I a altres, com les Balears, les obres han baixat. En el cas de les Illes, fins a un 3,17%.

En concret, segons les dades consultades per Europa Press i recopilades per Nalanda, portal que relaciona a contractes i subcontractes, La Rioja va ser la Comunitat amb la major caiguda des de març de l’any passat fins a febrer d’enguany, amb un descens del 36,7%, encara que la seva quota de mercat sobre el total d’Espanya només representa el 0,5%. La segona comunitat autònoma que més va sofrir els efectes de la pandèmia va ser Madrid, que representa un 12,6% del total i va registrar una caiguda del nombre d’obres del 9,9%, fins a les 961 actuacions dutes a terme.
Catalunya ha experimentat un descens del 0,2%; i el Pais Basc, del 7,4%.

Balears, com deiem, ha registrat una caiguda del 3,6%, fins a les 317 obres.

Totes les altres comunitats autònomes van aconseguir augmentar aquesta xifra. No obstant això, l’increment generalitzat de les construccions es deu a una major presència d’obres amb menor pressupost. De fet, les actuacions amb un pressupost inferior als 500.000 euros són les úniques que van aconseguir incrementar la seva xifra en el conjunt d’Espanya.

Navarra, Andalusia, Galícia, Comunitat Valenciana, Balears i Canàries van ser les úniques Comunitats que van augmentar el nombre d’obres amb un pressupost superior al milió d’euros.
La mitjana de treballadors per obra en aquest període va ser de 431,24 persones, la qual cosa representa un augment del 45% enfront de les 294,44 del mateix període de l’any anterior.

Els treballadors per subcontracta aconseguien un mitjana de 19,77 persones, un 72,5% més.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Desapareixen les associacions de consumidors: quatre en els darrers tres anys

Ara mateix només en queda una, Consubal, que tampoc les té totes per a poder continuar fent feina

Les agències de viatges de Menorca superen les vendes de vols de l’any 2019

Els menorquins inicien, amb el pont de la Constitució, un mes ple de viatges

Divergència d’opinions entre els restauradors de Mallorca el primer dia de l’obligació del passaport Covid

Mentre alguns consideren que no tenen prou mitjans per acomplir la norma, d'altres ho veuen una mesura justa i necessària...

Primer cap de setmana a Formentera amb els quiosquets de platja tancats

Davant la nova licitació, no saben si podran oferir el servei de manera continuada durant l'hivern