economia

La construcció a Balears baixa un 3,17% en un any

A nivell estatal, les obres han crescut a un ritme del 5,7% en els darrers 12 mesos


El nombre d’obres, tot i la pandèmia i la crisi, ha continuat creixent en el conjunt d’Espanya a un ritme del 5,7% en els darrers 12 mesos. En algunes regions, això si, s’ha contret; són, per exemple, La Rioja o Madrid. I a altres, com les Balears, les obres han baixat. En el cas de les Illes, fins a un 3,17%.

En concret, segons les dades consultades per Europa Press i recopilades per Nalanda, portal que relaciona a contractes i subcontractes, La Rioja va ser la Comunitat amb la major caiguda des de març de l’any passat fins a febrer d’enguany, amb un descens del 36,7%, encara que la seva quota de mercat sobre el total d’Espanya només representa el 0,5%. La segona comunitat autònoma que més va sofrir els efectes de la pandèmia va ser Madrid, que representa un 12,6% del total i va registrar una caiguda del nombre d’obres del 9,9%, fins a les 961 actuacions dutes a terme.
Catalunya ha experimentat un descens del 0,2%; i el Pais Basc, del 7,4%.

Balears, com deiem, ha registrat una caiguda del 3,6%, fins a les 317 obres.

Totes les altres comunitats autònomes van aconseguir augmentar aquesta xifra. No obstant això, l’increment generalitzat de les construccions es deu a una major presència d’obres amb menor pressupost. De fet, les actuacions amb un pressupost inferior als 500.000 euros són les úniques que van aconseguir incrementar la seva xifra en el conjunt d’Espanya.

Navarra, Andalusia, Galícia, Comunitat Valenciana, Balears i Canàries van ser les úniques Comunitats que van augmentar el nombre d’obres amb un pressupost superior al milió d’euros.
La mitjana de treballadors per obra en aquest període va ser de 431,24 persones, la qual cosa representa un augment del 45% enfront de les 294,44 del mateix període de l’any anterior.

Els treballadors per subcontracta aconseguien un mitjana de 19,77 persones, un 72,5% més.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Cala Millor acull durant tot el mes d’octubre una mostra d’art contemporani que també es pot veure a hotels

Una aposta per acostar l'art a Cala Millor, però també per a enfortir el final de temporada.

La Triatló Challenge omple els carrers de Peguera de turistes

Si els hotels han pogut allargar una temporada amb alts i baixos, la restauració ha perllongat un estiu i tardor que ha anat prou bé. Les tendes també coneixen la...

El parc fotovoltaic de Lloseta entrarà en servei pel desembre

Proveirà d'energia la futura planta d'hidrogen que s'ubicarà devora la planta de Cemex

Preacord i seguiment del 100% de la vaga de neteja, segons CC.OO

L'endemà de l'inici de les aturades a tot Menorca i gran part de Mallorca, a excepció de Palma, Calvià, Sóller i Pollença, CC.OO....