X

La Cooperativa Agrícola de Sant Antoni planta 400 ametllers per compensar la davallada en la producció

La plantació serà de regadiu, el que permetrà multiplicar per 10 la producció d'ametlla

20/02/2021

La Cooperativa Agrícola de Sant Antoni planta 400 ametllers per compensar la davallada en la producció

La Cooperativa Agrícola de Sant Antoni vol recuperar la producció d’ametlles a Eivissa, després de constatar-ne un descens notable en els darrers anys.
Per això ha posat en marxa una nova plantació de 400 ametllers i amb un sistema que permet multiplicar per 10 la producció per arbre.

Amb la col·locació d’aquest cilindre protector contra conills finalitza la tasca d’avui. Els membres de la cooperativa Agrícola de Sant Antoni han plantat un total de 400 ametllers d’un any a la finca de Can Tomaseta. El seu propietari els va cedir el terreny perquè hi poguessin dur a terme la seva iniciativa.

La cooperativa va detectar el 2019 una davallada de més 50 per cent en la producció d’ametlla que entrava en els seus magatzems. Per això va decidir fer una plantació pròpia. Aquestes 2 hectàrees se sumen a les 8 on ja s’han sembrat nous ametllers a Eivissa en els darrers 3 anys. És a dir, més de 2000 arbres que ajuden a recompondre un dels paisatges més característics de l’hivern a Eivissa.

Als 30 anys una explotació d’ametllers ja es considera vella. Aquesta nova plantació començarà a donar fruits i es farà rendible d’aquí a 4 anys.

20/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris