societat

La corba de casos actius de coronavirus puja per primera vegada en 22 dies a Balears

Les Illes registren avui dissabte 17 nous contagis, que eleven la xifra total de casos confirmats per PCR a 1.982

La corba de casos actius de Covid-19 puja per primera vegada en 21 dies


La corba de casos actius de Covid-19 puja per primera vegada en 22 dies a les Illes Balears i se situa avui dissabte en els 247 casos, nou més que ahir divendres.

Això és deu al fet que entre ahir i avui s’han registrat 17 nous contagis, que eleven la xifra total de casos confirmats per PCR a 1.982, segons les dades aportades pel Ministeri de Sanitat. Aquestes dades suposen un increment en el nombre de contagis del 0,87%, una xifra que duplica la d’ahir que se situava en els 0,46%.

Pel que fa al nombre de defuncions, ahir va morir l’home ingressat a l’Hospital Mateu Orfila de Menorca, el pacient que més temps ha estat ingressat a una UCI de les Illes Balears. El total de persones mortes és així de 217.

Quant a les hospitalitzacions, en les últimes hores no s’ha notificat cap nou ingrés en unitats de vigilància intensiva (UCI). Ara hi ha 169 pacients ingressats. Tampoc cap persona ha necessitat d’hospitalització, es registra així un descens d’hospitalitzats, i la xifra davalla de 1.136 a 1.134 hospitalitzats.

 

En total, s’han dut a terme a les illes 79.473 proves de laboratori per detectar contagis de coronavirus, de les quals 63.333 han estat mitjançant PCR i 16.140 proves d’anticossos.

LA SITUACIÓ DELS HOSPITALS:

Quant a la situació als hospitals, a Mallorca hi ha 149 persones hospitalitzades, 24 de les quals es troben en unitats de vigilància intensiva. A més hi ha 96 persones que reben atenció per part de les unitats d’atenció al coronavirus (UVAC), encara que no totes són casos positius confirmats amb prova PCR.

A Menorca, hi ha 4 persones hospitalitzades (3 en l’UCI i 1 en planta). També hi ha una persona en seguiment per part de les UVAC.

A Eivissa, són 21 les persones hospitalitzades (4 en l’UCI). Altres 5 persones reben atenció de les UVAC a Eivissa i 1 a Formentera.

PROFESSIONALS SANITARIS:

Des que va començar l’epidèmia, s’han detectat 345 casos positius entre els professionals que treballen en els centres sanitaris, el 17,4% dels 1.982 casos que s’han detectat en total a les Illes fins ara. En l’actualitat, hi ha 71 professionals sanitaris que són positius actius, xifra que representa el 0,5% dels 16.000 professionals que treballen en la sanitat de Balears. Un total de 124 estan en vigilància activa.

LA SITUACIÓ A LES RESIDÈNCIES:

Quant a la situació en les residències de persones majors, en les últimes hores els centres s’han notificat 5 nous casos positius (tots en una mateixa residència que ja havia declarat altres casos) i 2 entre treballadors. La situació actual és de 89 usuaris amb contagi actiu. Altres 174 han superat la infecció i 84 han mort. En el cas dels treballadors, 50 continuen contagiats i 109 s’han curat.

Quant a les residències per a persones amb discapacitat, la situació continua sent la mateixa que ahir. No s’ha notificat cap cas nou i s’han curat tots els treballadors, dels 20 que s’havien contagiat de coronavirus; així com 35 residents, mentre que queden 2 casos actius entre els usuaris, tots dos hospitalitzats.

LA COVID-19 A ESPANYA:

Els morts diaris per coronavirus a Espanya s’han reduït a 102 en les últimes 24 hores, després dels 138 nous morts registrats aquest divendres. Així, el total de morts per Covid-19 ascendeix a 27.563, segons les dades del Ministeri de Sanitat.

A més, s’han diagnosticat un total de 230.698 positius per PCR, la qual cosa suposa un increment de 539 nous contagiats per coronavirus.

Fins al moment, han superat la malaltia 144.446 persones, després de registrar-se 337 nous curats en les últimes 24 hores. El nombre acumulat de professionals sanitaris amb positiu notificats per part de les CCAA és 50.723.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Tres noves pasteres albirades a Cabrera, eleven a 176 els migrants arribats a les costes de Balears

Aquest dimarts han arribat 13 embarcacions i ja s'iguala la xifra de tot el 2020

Recta final perquè la Funerària de Palma aconsegueixi el 100 per cent del tanatori de Bon Sosec

L'Empresa Funerària Municipal de Palma ultima les negociacions amb Funespanya que consistiria en una permuta

La central tèrmica de Maó fa una passa en matèria de descarbonització i redueix de manera important l’ús del fuel

Els motors d'aquest combustible que, fins ara, s'utilitzaven fins a 8.700 hores a l'any, passaran a funcionar només 500 hores...

El Govern prepara la documentació perquè l’Estat declari Ferreries zona catastròfica

Mentrestant, empreses i particulars continuen quantificant les conseqüències de la torrentada