X

La COVID-19 ha retardat l’inici del control de les aigües de bany

Salut assegura que no hi ha perill de contagi de coronavirus quan es produeix un vessament d'aigües residuals, ja que aleshores es tancaria la platja

12/07/2020

La COVID-19 ha retardat l’inici del control de les aigües de bany

L’epidèmia del coronavirus ha retardat tres setmanes l’inici del període de control de les aigües de bany. Ha començat el 8 de juny i acabarà a finals d’octubre. Cada 15 dies els inspectors en recullen mostres a 157 zones de bany repartides per totes les Illes.

Un cop obtinguda la mostra, es porta al laboratori de Salut Pública del Govern. Allà s’analitzen els paràmetres microbiològics que indiquen la contaminació fecal. Els primers resultats d’enguany van en la mateixa línia que els del 2019, quan el 96 per cent de les zones van ser aptes per al bany i només al 0,6 per cent es va prohibir banyar-s’hi. Durant el mes de juny s’han tancat les platges de Porto Cristo i la de Can Pere Antoni per vessaments.

El Ministeri de Sanitat estudia ara la presència de material genètic a les aigües residuals relacionades amb les zones de bany, ja que els vessaments podrien augmentar el risc de transmissió del coronavirus. No obstant això, han exclòs les zones d’aigua marina perquè es considera que l’aigua salada inactiva la COVID-19. Salut afirma que banyar-se a la mar és segur, però recorda que cal mantenir la distància de seguretat a l’arena.

12/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT