X

La Covid Persistent, o quan la malaltia queda a dedins durant mesos

Esgotament i dificultats per respirar són alguns dels símptomes que pateixen persones que fa fins i tot un any que varen patir els primers efectes

06/06/2021

La Covid Persistent, o quan la malaltia queda a dedins durant mesos

La Covid Persistent és el nom que es dona a un grapat de seqüeles que aquells que han passat la Covid arrosseguen mesos després que, en teoria, l’hagin superat. Els afectats esperen que la investigació en marxa per cercar-ne solucions, arribi aviat a bon port.

Na Maria era una persona molt activa fins fa 6 mesos. Caminar i nedar, ara que ve el bon temps, hagués estat part del seu dia a dia per agafar aire de la seva exigent feina de psicòloga. Però justament, això, l’aire, li falta d’ençà la Covid entrà dins la seva vida.

Els efectes poden ser diversos. És una Covid invisible, perquè no surt als nombres d’afectats que coneixem diàriament, i just per això pot haver-hi gent que no se’n temi de què, realment, la Covid persisteix dins el seu cos. Per això mateix, s’ha de demanar ajuda. Maria, que és psicòloga, també n’ha rebuda.

Els investigadors fan feina per trobar una sol.lució a aquests efectes. Serà el dia en què Maria podrà tornar a caminar sense passar pena.

06/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris