SOCIETAT

La creació d’àrees per a caravanes a Mallorca: difícil però necessària segons els ajuntaments

Aquests espais no es poden ubicar en sòl rústic


Escorca, Pollença i Felanitx són qualcuns dels ajuntaments afectats per l’aparcament de caravanes dins els seus termes municipals. Avui dia, els caravanistes no disposen a Mallorca de cap àrea habilitada a l’illa per als seus vehicles. Una situació que, segons els batles, s’ha de resoldre.

En aquest sentit, per exemple, el batle d’Escorca, Toni Solivelles, ha explicat que el Consistori vol crear una zona per caravanes en una explanada que ara no utilitzen entre la Font Coberta i l’aparcament del Santuari. Això per evitar el descontrol que es viu els caps de setmana a diferents punts del nucli urbà en què s’arriben a comptar fins a una cinquantena d’aquests vehicles.

Precisament, en una moció aprovada ahir, el Consell de Mallorca s’ha compromès a col·laborar amb els ajuntaments per habilitar-hi aparcaments per a caravanes. Els ajuntaments de municipis costaners, com Pollença i Felanitx, molt afectats per aquesta pràctica, hi estan d’acord, però ho veuen difícil des del punt de vista urbanístic. Jaume Monserrat, batle de Felanitx, ha afirmat que els ajuntaments “no van sobrats” de solars urbans i el primer edil de Pollença, Tomeu Cifre, ha recordat que aquests aparcaments no es poden ubicar en sòl rústic.

Javier Fuster, caravanista i convocant de les protestes de les darreres setmanes, ha assegurat que esperen que les propostes es materialitzin aviat. I ha anunciat que, si no és així, faran una altra manifestació a Alcúdia.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |