X

La Creu Roja ha atès durant l’estat d’alarma més de 63.000 persones a les Illes

L'organització ha repartit més de 53.000 lots d'alimentació i productes de primera necessitat per atendre els més vulnerables

10/06/2020

La Creu Roja ha atès durant l’estat d’alarma més de 63.000 persones a les Illes

752 voluntaris s'han incorporat a la Creu Roja durant els mesos d'estat d'alarma. /EFE

La Creu Roja ha atès a les Illes 63.234 persones durant els 88 dies d’estat d’alarma i ha repartit 53.234 lots d’alimentació i productes de primera necessitat per atendre els col·lectius més vulnerables a causa de la crisi social i econòmica de la COVID-19. Aquesta tasca social ha estat possible gràcies a la mobilització al carrer de 1.317 voluntaris que cada dia han sortit al carrer per atendre els col·lectius més febles. Un total de 752 han estat nous voluntaris que s’han incorporat per atendre l’emergència social.

Les entitats socials valoren la importància de la feina altruista dels voluntaris. Tot i això, el secretari tècnic de la plataforma de voluntariat de les Illes, Gerard March, ha afirmat que en els pròxims mesos es necessitaran més voluntaris per fer front a l’emergència social. En declaracions a IB3 Ràdio, March ha explicat que “la desocupació generarà que a més persones els entri la curolla de fer un voluntariat. A més, veim que a la societat hi ha una sensibilitat en fer voluntariats per transformar la societat”. Segons Gerard March, en els pròxims mesos serà clau donar una bona formació a aquelles persones que vulguin ajudar la resta.

Durant l’estat d’alarma, entitats com la Creu Roja han atès les necessitats més urgents. Amb el desconfinament, serà necessari mantenir aquests programes dedicats a l’atenció alimentària. Tot i això, el secretari tècnic de la Plataforma de Voluntariat de les Illes assenyala que s’ha de donar una resposta a altres demandes més enllà de les necessitats bàsiques, com pot ser l’oci o la cultura i atendre els més petits que en alguns casos han estat durant mesos sense socialitzar a causa del tancament de les escoles.

10/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT