X

Onada de solidaritat en la donació especial a l’Hospital Mateu Orfila

El nin pateix una malaltia rara, que produeix anèmia a la sang, trastorns al teixit muscular i, en el seu cas, també una discapacitat del 35%

17/04/2024

Onada de solidaritat en la donació especial a l’Hospital Mateu Orfila

50 persones han participat aquest dimecres en la col·lecta de sang i medul·la òssia a l’Hospital Mateu Orfila de Maó, en resposta a la crida del Banc de Sang i Teixits. Alguns dels donants han vengut empesos per casos com el de Marco, un nin de dos anys de Ferreries que pateix una malaltia rara. Tot i que té riscos, el trasplantament de medul·la pot ser, per a ell, una bona opció.

El proper 8 de maig, el petit Marco complirà tres anys. Pateix una malaltia rara, que afecta tan sols 500 persones arreu del món, dues de les quals a Menorca. Necessita una medul·la amb urgència per combatre una malaltia de nom estrany que l’obliga a empassar-se catorze pastilles diàries. Es tracta d’un error congènit poc comú del metabolisme que produeix anèmia a la sang, trastorns al teixit muscular i, en el seu cas, també una discapacitat del 35%.

El cas de Marco ha sensibilitzat molta gent. És el cas de Gemma, una donant de sang habitual que s’ha sentit commoguda per la història del nen. És una de les quatre persones que s’han atracat aquest matí a l’Hospital Mateu Orfila a fer-se l’analítica per donar medul·la.

La donació de medul·la òssia pot oferir una segona oportunitat de vida a pacients amb malalties com la leucèmia o anèmies greus.

17/04/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris